Obavijesti

Sport

Komentari 28

'Bišćanov odlazak nije se smio dogoditi, to nije dobro za klub'

'Bišćanov odlazak nije se smio dogoditi, to nije dobro za klub'
7

Rijekine legende redom žale zbog odlaska Igora Bišćana koji je ostavio sjajan ljudski i stručni dojam na Kvarneru. Od Simona Rožmana ne znaju što očekivati jer im je njegov trenerski rad zasad posve nepoznat

VIDEO

Kako bivši Rijekini igrači, riječke klupske legende, komentiraju odlazak Igora Bišćana s klupe Bijelih, angažman Simona Rožmana i kompletnu mučnu situaciju koja je stvorena oko inače stabilnog i uspješnog kluba?

Pokretanje videa...

16:43

Mladen Mladenović odavno se maknuo od očiju javnosti. Nekad najpoznatiji riječki nogometaš uživa u haklu s veteranima, a nogomet konzumira kao promatrač, ali ovoga puta nije povukao ručnu.

'Bombarder s Kvarnera' za 24sata je jasno rekao što misli o kvarnerskim nogometnim turbulencijama:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prvo: sve što je Igor napravio za vrijeme svojeg mandata na Rijekinoj klupi bilo je - odlično. Napravio je ono najbolje što jedan trener uopće može napraviti, izvukao je maksimum iz momčadi koja mu je bila na raspolaganju. Ma čak i više od toga - govorio nam je Mladenović.

- Igor jedini zna zašto je otišao, a kako je svoje razloge objasnio ja tome nemam što dodavati. Odluka je bila samo njegova i nemam ju potrebu komentirati. Igor je bio 'unutra', donio je svoju odluku i trebamo je poštivati - rekao je pa dodao:

- Ne znam kakav je novi trener, ali kad sam čuo tko dolazi umjesto Igora istog mi se trena nametnulo samo jedno pitanje: zašto opet stranac, zašto ne neki naš, domaći dečko?! - pita se Mladenović.

Šarić: Ovo nije dobro za Rijeku

Danijel Šarić kao Rijekin kapetan je osvojio dva Kupa, igrao na Svjetskom prvenstvu, kao trener i radio u klubu...

- Mislim da je Igor radio izvanredan posao. Preuzeo je ekipu u specifičnom trenutku, napravio najbolji mogući rezultat u datim okolnostima i to posebno u Kupu. Bišćan je vodeći momčad protiv sigurno daleko kvalitetnije ekipe od njegove Rijeci donio Kup, trofej koji nam ostaje za sva vremena - kaže Šarić.

Silvijo Maric

- Šteta za Rijeku što je otišao. Teško je sa strane komentirati razloge, ali je on, kako je sam rekao, osjećao da nema te potrebne energije oko kluba za ići dalje, onda je sigurnu donio odluku koja je najbolja i za njega i za klub. Meni je žao što je otišao jer davao je sve od sebe za Rijeku i radio izvanredno dobro.

Rožman?

- Dečka ne poznam pa nema smisla da bilo što komentiram. Sad je Rijekin trener, želim mu samo uspjehe i pobjede - rekao je Danijel Šarić.

Ban: Igor za čista desetku

Zoran Ban je prije odlaska u Juventus za Rijeku igrao na jedini način koji riječka publika priznaje: 100 posto. Klasično 'tvrdo', bespoštedno grobnički. Pa je apsolutno logično da silno cijeni jednako takav karakter koji je do prije dva dana sjedio na Rijekinoj klupi.

- Bišćan je u jako teškim okolnostima svoj posao u Rijeci odradio za čistu desetku. Bez podrške najglasnijih navijača i u atmosferi kakva već jest, a za koju uopće nije kriv, osvojio je Kup i drugo mjesto. Tom dečku kapa do poda! U Europi je ispao na korak od EL-skupina iz samo jednog razloga: nedovoljno kvalitetnog igračkog kadra za taj iskorak. Baš je radio svim srcem, a uz to pokazao i trenersko znanje - misli Ban.

- Meni je žao što je Igor otišao, to se sigurno nije bi trebalo dogoditi, ali svima je objasnio zašto odlazi i njegovu odluku poštujem. Šteta što je atmosfera oko kluba narušena, kao da se ide protiv Rijeke...

O 36-godišnjem Bišćanovom nasljedniku, baš kao i Šarić i Mladenović, ne može ništa reći.

- Bišćan je novom treneru ostavio odličan temelj, a Rožmana ne mogu komentirati jer zaista ne znam ništa o čovjeku. Nek' mu je sa srećom - poručio je Zoran Ban.

Rijeka: Prva utakmica 3. pretkola Europske lige, HNK Rijeka - Aberdeen FC

Zajednički nazivnik svim mišljenjima je, dakle, ovaj: Igor Bišćan je radio fantastično, svima je žao što je otišao premda apsolutno razumiju njegove razloge, u navijačke bojkote i medijske hajke ne žele se miješati, a njegovom nasljedniku Simonu Rožmanu žele sreću, ali ne znaju što od njega očekivati iz jednostavnog razloga što - ne poznaju ni mladog trenera, ni njegov dosadašnji stručni opus.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac