Sport

Komentari 52

'Bit će to baš odlična utakmica! Rijeka mora biti čista perfekcija'

'Bit će to baš odlična utakmica! Rijeka mora biti čista perfekcija'

Rijeka u drugom dijelu sezone ima po tri pobjede, remija i poraza. Najviše šepa protiv najjačih protivnika, a u nedjelju (15.00) je u Slavoniji kod Osijeka koji leti na - šampionskom zanosu

Mladi slovenski trener Simon Rožman (37) nedavno je dobio još jednu golemu injekciju povjerenja koje klub ima u njega (produžetak ugovora do 2024.), a svjestan situacije u kojoj mu se nalazi umorna momčad prema Dravi ide bez bijele zastave, ali i s upozorenjem da kod ovakvog Osijeka njegova Rijeka mora biti - savršena.

POGLEDAJTE VIDEO! Rijeka bijelih snova

Kontra Nenada Bjelice i ekipe koja već ove sezone sanja naslov prvaka Riječani idu bez dvojice stopera, Smolčića i Capana. Ali Rožmana ne brinu toliko ta dva izostanka koliko: umor onih koji su zdravi.

- Načeti smo, imamo problema s ozljedama i sigurno ćemo opet zarotirati sastav jer dečki su na limitu, a ovo je zadnja utakmica još jednog mikro-ciklusa u kojem između igranja nismo imali vremena za trening nego samo dva dama odmora - priča riječki Slovenac.

- Cilj u Osijeku su bodovi ili bod, a jasno je kakvi ćemo morati biti da do cilja dođemo: perfektni! Oni se  bore za naslov prvaka, odlično funkcioniraju kao ekipa, kažnjavaju svaku pogrešku, imaju odličnog trenera, visoko pritišću protivnika, žele dominirati i to pogotovo kad su doma...

Umorna Rijeka na šampionski Osijek?

- Osijek danas jest veliki izazov za nas, a ja mislim da ćemo biti spremni i maksimalno fokusirani na taj izazov. Na samom početku utakmice jednostavno moramo biti na pravoj razini, 100% fokusirani. Kako sam rekao: perfektni.

Niste se baš u godinu i pol koliko ste na Kvarneru naosvajali bodova na gostovanjima pored Drave.

- Ma do sada smo u Gradskom vrtu jako loše kretali u utakmice, imali padova i na psihološkom planu. U zadnjih pet-šest utakmica s Osijekom igrali smo u svakoj utakmici s igračem manje. To si jednostavno ne smijemo dozvoliti.

VIDEO: Kad je Grezda napao Čolaka...

Najavio je gušt za navijače. I osječke, i riječke i neutralne.

- Bit će odlična utakmica! Mi jesmo na limitu, ali idemo dobrim putem kojeg smo pronašli u zadnjoj utakmici i imamo se čemu nadati. Zarotirat ću sastav zbog nagomilanog umora, tko god istrčao mora biti i bit će razini izazova kakav je Osijek - rekao je Rožman.

Za 10 dana isti protivnici igrat će na istoj lokaciji, ali u četvrtfinalu Kupa. Prošle godine u Kupu je na Rujevici bilo svega za vrijeme i poslije utakmice (tri kardinalna sudačka kiksa i fizički nasrtaj Grezde na Čolaka).

Osijek i Rijeka jedan je od klasika hrvatskog nogometa, kad se sudare Primorci i Slavonci - frca na sve strane. Osijek je sada u naletu u kakvom je Rijeka bila prije 7-8 godina. Ima Rožman pravo... Bit će odlična utakmica!

Najčitaniji članci