Obavijesti

Sport

Komentari 11

Bit će vatre ovaj vikend: Inter u Napulju, PSG kod Marseillea

Bit će vatre ovaj vikend: Inter u Napulju, PSG kod Marseillea
1

U subotu ćemo gledati Valenciju i Sevillu te Napoli i Inter, a nedjelja je rezervirana za Englesku i Francusku, odnosno, utakmice Everton - Arsenal, Tottenham - Liverpool, Marseille - PSG

VIDEO

Vikendi su, za one koji si to mogu priuštiti, rezervirani za sport. Točnije, za gledanje onih koji se bave sportom, a za ovaj vikend izdvojili smo pet utakmica koje će zasigurno oduševiti sve ljubitelje prije svega nogometa u najjačim ligama Europe.

Valencia - Sevilla, subota, 18.30

Nogometni vikend otvorit ćemo danas (18:30) utakmicom Valencije i Seville u devetom kolu Primere. Utakmica je to koja bi trebala zadovoljiti sve ljubitelje napadačkog nogometa, a za to bi apsolutno zaslužan trebao biti otvoreni stil kakvim Valencija igra u posljednje vrijeme. Momčad španjolskog trenera Marcelina zabila je osam kola španjolskog prvenstva 21 gol i po efikasnosti je u Primeri odmah do Barcelone koja je zabila 24. Primjerice, Real je od 'šišmiša' zabio čak šest bodova manje. No, Valencia i puno prima (10) pa bi čak i inače prilično zatvorena momčad Seville danas trebala utrpati ponešto. U prošlom kolu Valencia se poigrala s gradskim rivalom Seville, Betisom, kojeg je dobila 6-3 i samo pogled na taj rezultat jasno otkriva kakav nogomet igraju Zaza i ekipa.

Napoli - Inter, subota, 20.45

Utakmica koja će u Hrvatskoj izazvati još više pažnje danas svakako je derbi Serie A između Napolija i Intera. Bit će to sudar prve i druge momčadi na tablici talijanskog prvenstva, sudar Maurizija Sarrija i Luciana Spallettija, sraz Ivana Perišića i Marka Roga ... I jedni i drugi u sjajnom su prvenstvenom nizu, Inter u osam kola ima sedam pobjeda i jedan remi, a Napoli je nanizao osam čistih pobjeda. Uz to, Napoli igra po mnogima najljepši nogomet u Italiji, zabijaju više od tri gola u prosjeku po utakmici, a dobili su ih samo pet u osam susreta. Inter nije tako efikasan u napadu, no obrana momčadi u kojoj je Perišić jedan od glavnih igrača pravi je bedem. Sve to, uz naravno vatreni San Paolo trebalo bi biti dovoljno da vas od 20:45 prikuje uz televizor.

Everton - Arsenal, nedjelja, 14.30

U prvom dijelu nedjelje selimo na Otok. Ondje sjajan dan derbija otvaraju dva engleska euroligaša. Everton, koji teško živi i u Premiershipu i u Europskoj ligi, ugostit će Arsenal koji u ovu utakmicu ulazi kao favorit. Arsene Wenger odmorio je neke igrače u sudaru sa Crvenom zvezdom i trebao bi biti u punoj spremi na Goodisonu. Od 'topnika' njihovi navijači uvijek mogu očekivati neko napadačko čudo poput onog gola Girouda u Beogradu. No isto tako, njihova obrana svakome može otvoriti svoja vrata. Čak i uzdrmanom Evertonu u kojem bi u prvih 11 mogao biti Nikola Vlašić. Sjajni hrvatski nogometaš dobio je puno više prilika u novoj momčadi no što su mnogi očekivali i prema brojnim stručnjacima najugodnije je iznenađenje Evertona na početku sezone. Iako je razmak između šestog Arsenala i 15. Evertona velikig devet mjesta, onaj bodovni i ne izgleda tako strašno. Arsenal ima samo pet bodova više i sad je prava prilika da se Everton približi toj sredini tablice koju po imenima svakako zaslužuje.

Tottenham - Liverpool, nedjelja, 17:00

Samo koji sat kasnije na White Hart Laneu gledat ćemo još jedan liverpoolsko-londonski okršaj. Redsi našeg Dejana Lovrena gostuju kod sjajnog Tottenhama. Prema svemu sudeći Tottenham je tu favorit za pobjedu, no u sudaru ove dvije momčadi uvijek je sve moguće. Primjerice, Spursi za pobjedu protiv 'redsa' ne znaju u zadnjih 10 utakmica, a to jasno otkriva koliko Tottenham odgovara Liverpoolu. Posljednji put pobijedili su ih 28. studenog 2012., prije više od pet godina. No trenutačna forma u prvenstvu debelo je na strani današnjeg domaćina. U zdanjih pet utakmica Spursi imaju četiri pobjede i jedan remi, a 'redsi' samo jednu pobjedu, jedan poraz i čak tri remija.

Marseille - PSG, nedjelja, 21:00

I za kraj vikenda prava poslastica u Francuskoj. Moćni PSG ide u goste na vatreni Velodrome i mogao bi doživjeti prvi poraz u ovoj sezoni. U devet dosadašnjih kola Parižani imaju osam pobjeda i jedan remi i prvi su s 25 bodova. Marseille je treći sa 17 bodova, no ono što može plašiti navijače na Velodromeu je pogled na međusobne susrete posljednjih godina. Posljednji put Marseille je pobijedio PSG prije više od šest godina. Od tada imaju 12 poraza i samo dva remija. A sada su tamo i Neymar, i Mbappe, i Cavani...

Ostale utakmice: Bayern, Borussia, rukomet...

Iako smo izdvojili ovih pet diljem Europe igra se još pregršt sjajnih utakmica. Danas će tako Chelsea ugostiti Watford, Eintracht Nike Kovača Borussiju Dortmund, Monaco Caen, HSV Bayern, Barca Malagu... A da ne spominjemo veliki hrvatski derbi Hajduka i Dinama. Igraju se i dva rukometna derbija, onaj između Lokomotive i Podravke te Celja i Vardara.

U nedjelju igraju Feyenoord i Ajax, Milan - Genoa, Torino - Roma, Udinese - Juventus. Na parket će i košarkaši u ABA ligi, Cedevita će ugostiti Crvenu zvezdu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica