Obavijesti

Sport

Komentari 57

Dinamo će još malo pričekati na feštu, ali zato Varaždin slavi: U derbiju za ostanak razbio Istru

Dinamo će još malo pričekati na feštu, ali zato Varaždin slavi: U derbiju za ostanak razbio Istru
8

Dinamo će još malo morati pričekati na naslov prvaka. Gorica je uspjela zaustaviti 'modre' i s remijem još malo odgodila feštu. Sada sve ovisi o Rijeci, koja u nedjelju mora dobiti Slaven u Koprivnici

Nogometaši Dinama u subotu su u 30. kolu Prve HNL gostovali kod Gorice te su pobjedom mogli osigurati još jedan naslov hrvatskog prvaka, ukupno 21., ali susret je završio 0-0.

Gorica se odlično suprotstavila favoriziranom gostu, a prvi je zaprijetio najbolji strijelac domaćina Kristijan Lovrić u 17. minuti. Golman Livaković je spasio Dinamo.

 U 49. minuti Livaković je ponovno morao spašavati Dinamo nakon je što je s 14 metara pucao Iračanin Jiloan Hamad. Minutu kasnije prigoda za Dinamo nakon greške domaćina, ali udarac Ademija zaustavio je domaći golman. 

Kristijan Lovrić, koji dokazano ima odličan udarac, opet je zaprijetio u 68. minuti, ali Livaković je ponovno na pravom mjestu. Još dva puta Lovrić je pokušao svladati Dinamova golmana, u 81. minuti lopta je otišla preko gola, a u sudačkoj nadoknadi (90+3) probao je iz slobodnog udarca, no Livaković je opet obranio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bila je to utakmica u kojoj je Dinamova obrana pokazala velike slabosti, povremeno imala "A je to" reakcije, no samom srećom i sjajnim intervencijama Livakovića 'modri' danas nisu izgubili.

Slijedom današnjeg rezultata, Dinamo prvak može postati već sutra ako Rijeka ne pobijedi Slaven na gostovanju u Koprivnici.

Varaždin razbio Istru u derbiju za ostanak

Varaždin je na domaćem terenu pred 2000 gledatelja slavio s 3-0 protiv Istre 1961 pa sada igrači Samira Toplaka posljednjem Interu bježe sedam bodova i blizu su ostvarenju cilja, opstanka u Prvoj HNL. 

U prvom poluvremenu Istra je bila opasnija, a prva prigoda ukazala se u 18. minuti kada se Markus Pavić probio po desnom boku i oštro centrirao u peterac, a lopta je zamalo završila u mreži. Novu prigodu gosti su imali u 30. minuti, Ivan Delić je pucao s vrha 16-erca, ali trunku neprecizno.

Prvu pravu priliku Varaždin je pretvorio u pogodak. U 54. minuti Mamić je opalio s 20 metara, lopta se od bloka odbila do 23-godišnjeg Kolumbijca Jorgea Obregona, koji pogađa za 1-0. Varaždinski napadač Obregon briljirao je i u prošlom kolu protiv Hajduka, kada je Varaždin na Poljudu slavio s 3-2.

U završnici susreta još dva gola Varaždina. Iranac Mehdikhani je u 85. minuti poveo kontranapad, a Domagoj Drožđek je zabio. Konačnih 3-0 postavio je Vinko Petković u sudačkoj nadoknadi (90+5). 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
30. KOLO HNL-A 21.05 SATI , Stadion Radnik, Velika Gorica
Gorica
0 : 0
Dinamo
Sortiranje događaja

KRAJ U GORICI!

I podjela bodova između Gorice i Dinama. Goričani su uspjeli u naumu i premda su večeras mogli ugrabiti i sva tri boda, na kraju će ipak s remijem odgoditi Dinamovu proslavu novog naslova prvaka.

Gorica je danas bila bolji suparnik, imala je odličnih šansi kojima je prednjačio Lovrić, ali Livaković je odličnim intervencijama uspio sačuvati svoju mrežu.

Dinamo i ovim remijem može biti prvak nakon susreta u nedjelju pod uvjetom da Rijeka ne pobijedi Slaven Belupo na teškom gostovanju u Koprivnici.

Kraj je i u Varaždinu, Varaždinci su na koncu tukli Istru 3-0 i sada imaju dva boda prednosti nad izravnim rivalom za ostanak u HNL-u te se nalaze na osmom mjestu.

90+1'

Dvostruka izmjena kod Dinama. Jovićević je izveo Theophilea i Oršića, a uveo Leovca i Ćužea.

Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

VARAŽDIN - ISTRA 2-0

Domagoj Drožđek povisio je vodstvo Varaždinaca na 2-0, čini se da je priči kraj!

82' PREKID

Prekid utakmice!

Netko od navijača ubacio je baklje na travnjak pa je igra zaustavljena na nekoliko trenutaka.

Komentari 57