Obavijesti

Sport

Komentari 676

Raketa i Messi šokirali Madrid: Leo donio slavlje u 92. minuti!

Raketa i Messi šokirali Madrid: Leo donio slavlje u 92. minuti!
11

Barcelona je pobijedila Real Madrid 3-2 u spektakularnom "El Clásicu" na Santiago Bernabéuu golom Lionela Messija u 92. minuti. Strijelac za pobjednički sastav bio je i naš Ivan Rakitić

VIDEO

Tri je godine i šest utakmica Lionel Messi čekao na gol u "El Clásicu". Čekanje je završilo u najboljem mogućem trenutku po Barcelonu. Argentinac je zabio dva komada Real Madridu na Santiago Bernabéuu, donio pobjedu Kataloncima 3-2 u 92. minuti i tako ih vratio u borbu za naslov prvaka.

Bila je to utakmica o kojoj će se još pričati još dugo, dugo. Dvojbene sudačke odluke, preokreti, čudesne obrane golmana, crveni karton, drama na samom kraju... Real i Barcelona potvrdili su zašto je njihov derbi najveća utakmica svjetskog nogometa.

Počelo je onako kako je i završilo - vatreno. Ronaldo je već u drugoj minuti tražio penal zbog neopreznog starta Umtitija. Sudac Alejandro Hernández samo je odmahnuo rukom i tako najavio večer u kojoj je, blago rečeno, loše sudio.

Real je dominirao u prvih pola sata, što mu se isplatilo vodećim golom u 28. minuti. Nekoliko se igrača Reala nalazilo u zaleđu prilikom Marcelova ubačaja, no ne i Sergio Ramos koji je pogodio stativu te ponudio Casemiru šansu da gurne loptu u praznu mrežu. Gareth Bale je nedugo potom morao izaći, nedovoljno zaliječen nakon ozljede.

Brazilac je, ne samo zbog gola, bio jedna od najvažnijih karika prvog poluvremena. Već u ranoj fazi utakmice zaradio je žuti karton, a vrlo je lako mogao dobiti i drugi zbog gaženja Messija. Oprostio mu je to Hernández, baš kao što je i Marcelu oprostio lakat u Leovo lice zbog kojega je Argentinac morao nositi gazu u ustima nekoliko minuta.

Taman kad se riješio te gaze, Messi je zabio gol, samo pet minuta nakon što ga je Barcelona primila. Krasno ga je poslužio Ivan Rakitić, Leo je provozao Carvajala i zavukao loptu iza Keylora Navasa.

Odgovorio je Rakitiću na izazov reprezentativni kolega Luka Modrić koji je u 36. minuti sjajno odapeo izvana, no sjajno ga je pročitao Ter Stegen i najavio svoju najbolju partiju karijere. Čuda je skidao Nijemac na Bernabéuu, a odgovorio mu je Navas u drugom poluvremenu, također s nekoliko bravura.

Sijevalo je na sve strane u prvoj polovici nastavka, ispromašivali su se Ronaldo, Suárez... Ali ne i Ivan Rakitić, koji je u 73. minuti zabio jedan od najljepših golova karijere. Zavaljao je Kroosa lažnjakom, namjestio se na lijevu nogu i odapeo s 20-ak metara iskosa za preokret i vodstvo gostiju.

No ni tu nije bio kraj uzbuđenjima na Bernabéuu. Sergio Ramos u 77. minuti dobio je crveni jer je s dvije noge digao Messija u zrak. Nervozni Španjolac zapljeskao je na tu odluku pa bi ga mogla snaći kazna kao što je i Neymara. Zidane je u vatru gurnuo Matea Kovačića i Jamesa, a Kolumbijac mu je tri minute nakon što je ušao donio izjednačujući gol na ubacivanje Marcela.

Real je osjetio krv i imao je šansu za pobjedu u nekoliko navrata, no zaboravio je na svoj gol u posljednjem napadu na utakmici. Sjurili su se gosti prema Navasu u kontri koju je završio Alba dodavanjem za Messija. Ostalo je povijest, Leo je zabio za 3-2 i ludnicu katalonskih navijača...

Luka Modrić i Ivan Rakitić odlično su odradili cijelu utakmicu, posebno Raketa, dok je Mateo Kovačić ušao u igru zadnjih 20 minuta i zaradio žuti karton.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 676
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz