Obavijesti

Sport

Komentari 115

Kovač već priprema šampanjac: Petardom otpremio Borussiju...

Kovač već priprema šampanjac: Petardom otpremio Borussiju...
7

Kakva utakmica u Munchenu! Bayern je razbio Borussiju čak 5-0 u najvećem derbiju njemačkog nogometa i preuzeo vrh ljestvice. Golove su zabijali Lewandowski 2x, Gnabry, Hummels i Martinez...

VIDEO

U utakmici sezone Bayern Munchen je na Allianz Areni 'razbio' Borussiju Dortmund sa 5-0 i šest kola prije kraja prvenstva vratio se na vrh ljestvice.

Uoči 120. "Der Klassikera" Bayern je imao dva boda manje i momčad Nike Kovača nije imala pravo na pogrešku ukoliko je željela doći do prvog mjesta uoči finiša sezone.

Bio je to možda i najveći ispit hrvatskog stručnjaka na klupi bavarskog velikana. Vodstvo kluba je bilo jasno - zanimala ih je samo pobjeda, dok su njemački mediji pisali kako će Kovač biti prekrižen ukoliko Bayern ne osvoji tri boda.

Zanimljiv je bio i podatak kako Kovač kao trener u Bundesligi nikada nije porazio momčad iz Dortmunda. Na klupi Eintrachta je doživio tri poraza uz remi, dok je s Bayernom u prvom susretu ove sezone izgubio sa 2-3.

No, ovoga puta Kovač je naplatio sve frustracije. U možda i najboljoj predstavi ove sezone Bayern je 'razbio' Borussiju, a domaćin je već u prvom poluvremenu zabio četiri gola. Strijelci su bili Mats Hummels (10), Robert Lewandowski (17, 89), Javi Martinez (41) i Serge Gnabry (43).

Gosti su prvi zaprijetili, u 6. minuti izveli su brzu kontru, a Mahmoud Dahoud je iz sjajne prilike pogodio vratnicu. Ubrzo je stigao odgovor Bavaraca. Nakon Thiagova ubačaja iz kornera, Hummels je u 10. minuti glavom zabio za 1-0. Sedam minuta kasnije bilo je 2-0. Dan Zagadou je 'poklonio' loptu Lewandowskom koji je prebacio golmana Burkija i potom zabio u praznu mrežu za 2-0. Uraganske nalete Bayerna trećim golom je okrunio Javi Martinez u 41. minuti pogodivši s ruba kaznenog prostora. Bayernovih fantastičnih 45 minuta u samoj završnici zaključio je Gnabry zabivši glavom za 4-0.

U drugom dijelu Bayern je spustio 'nogu s gasa', a u posljednjim trenucima susreta 21. golom ove sezone Lewandowski je priveo priču kraju.

Bayern sada vodi sa 64 boda, Borussija ima bod manje, a Leipzig je treći sa 55 bodova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.