Obavijesti

Sport

Komentari 335

Rujevica će gorjeti u uzvratu! Rijeka remizirala u Salzburgu

Rujevica će gorjeti u uzvratu! Rijeka remizirala u Salzburgu
8

Rijeka se pokazala čvrstom i u Austriji. Bili su sjajni u prvih 45 minuta i vodili golom Gavranovića, no u drugom poluvremenu se pojavio pravi Salzburg te došao do konačnih 1-1 preko Hwanga

VIDEO

Rijeka se iz Salzburga vraća s dobrim, aktivnim rezultatom. Konačnih 1-1 na Red Bull Areni sele centar odluke na Rujevicu sljedeće srijede od 20 i 45.

Hrvatski prvak predstavio se u dobrom svjetlu te zaustavio austrijskog šampiona koji ove sezone ima imperativ ulaska u Ligu prvaka.

Matjaž Kek ostavio je Zutu na klupi, pa je na lijevom beku zaigrao Marko Vešović, a ispred njega Zoran Kvržić. Desno su ordinirali Stefan Ristovski i Heber.

SALZBURG: Walke - Lainer, Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer - Yabo (Rzatkowski, 77), Samassekou, Minamino, Berisha - Hwang (Gulbrandesen, 72), Dabbur (Wolf, 90)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

RIJEKA: Sluga - Ristovski, Župarić, Elez, Vešović - Kvržić (Žuta, 72), Bradarić, Mišić, Heber (Maleš, 58) - Gavranović (Jelić, 87), Gorgon

Iako Valon Berisha nije trebao nastupiti večeras zbog suspenzije zbog isključenja u prvoj utakmici drugog pretkola, poslije žalbe Austrijanaca kazna je smanjena i on je igrao večeras. No, nije to puno pomoglo domaćima.

Prvu veliku priliku propustio je Rijekin Brazilac Heber čiji je volej udarac s desetak metara jedva zaustavio vratar Walke, a u 24. minuti udarac glavom u padu Župarića nakon kornera prolazi nekoliko centimetara od vratnice.

Nakon dvije propuštene prilike Rijeka je povela u 30. minuti kada je Ristoski preciznim centaršutom pronašao samog Gavranovića, čiji je udarac glavom odsjeo neobranjivo u mreži domaćina.

U 35. minuti Sluga je obranio neugodan udarac Japanca Minamina iz daljine, a u istoj minuti Gorgon se nije dobro snašao u dobroj prilici. 

Austrijanci su izjednačili već u trećoj minuti nastavka - Yabo je probio obranu Rijeke i proigrao Južnokoreanca Hwanga, čiji udarac obilazi Slugu i odsjeda u mreži.

Salzburg je potom navalio svim silama po drugi gol pa u 60. minuti Sluga sjajno brani udarac Minamina s desetak metara, a u 72. minuti Izraelac Dabbur promašuje prazna vrata u najboljoj prilici utakmice. 

U 83. minuti udarac Župarića prolazi tik pored vratnice u prvoj opasnijoj akciji Riječana u drugom dijelu.

Odluka tako pada na prepunoj Rujevici sljedeće srijede.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 335
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje