Sport

Komentari 168

'Biuk se još oporavlja, a Osijek je momčad s puno karaktera'

'Biuk se još oporavlja, a Osijek je momčad s puno karaktera'

"Osjetio sam protiv Tobola što oni mogu napraviti za našu momčad, i kao što sam već rekao, želim da dođu, da nas podrže, borit ćemo se za njihova srca i za pobjedu u svakoj utakmici. Oni su naš igrač više"

Hajduk i Osijek odigrat će sutra prvi HNL derbi ove sezone i to nakon što su odradili uspješne europske oglede. Osijek je remizirao u gostima kod poljskog Pogona, dok je Hajduk na Poljudu uvjerljivo slavio protiv kazahstanskog Tobola. Oba kluba imaju visoke ambicije u ovoj sezoni, najavljuju borbu za trofeje, a trener gostiju Nenad Bjelica je kazao i kako je njegova momčad stigla u Split po pobjedu i sva tri boda.

Radujemo se sutrašnjoj utakmici, ovo je velika utakmica za nas, svi pričaju o njoj... Mi smo podigli naše samopouzdanje u zadnjoj utakmici protiv Tobola i spremni čekamo utakmicu s Osijekom.

Je li Biuk spreman za nastup?

- On se oporavlja od lakše ozljede.

Utakmica protiv Osijeka bit će teža od utakmice protiv Tobola, je li Hajduk spreman za bolje od onoga što je prikazao zadnji put?

- Ne želim komparirati utakmice, pogotovo što Osijek poznajemo a Tobol nitko ne zna. Mi moramo biti zadovoljni prikazanom igrom i rezultatom protiv Tobola, odradili smo to jako dobro, podigli smo kolektivno samopouzdanje i neke individualne izvedbe, ali moramo voditi računa o tome da je Osijek vrlo jak protivnik.

Koliko znate o Osijeku, koliko ste njihovih utakmica pogledali?

- Odgledao sam nekoliko njihovih utakmica, ali moji suradnici su gledali puno više od mene, to je uobičajena podjela posla. Neki članovi stožera znaju više o Osijeku od mene, kao i neki igrači, svi skupa se pripremamo za utakmicu.

Kako ste doživjeli Osijek u prvim utakmicama i što očekujete od njih?

- Očekujem fizički jako zahtjevnu utakmicu, oni su momčad koja ima puno karaktera, koja radi dosta dobro kao momčad, a mi moramo igrati našu igru, nametnuti naš stil. Osijek nije puno mijenjao momčad od prošle sezone i mi moramo biti spremni odgovoriti na sve što se pred nas postavi.

Split: Dvoboj Hajduka i Lokomotive na Poljudu u 36. kolu Prve HNL

Hoće li biti promjena u početnoj postavi?

- Vjerojatno hoće i to zbog gustog rasporeda i intenziteta utakmica. Ja sam uvijek koncentriran samo na svaku sljedeću utakmicu, ali mislim i na Tobol. Zbog toga i imamo širok kadar, i to ćemo koristiti na najbolji način za nas.

Nakon gubitka dva boda od Lokomotive novo prosipanje bodova bilo bi loše za ambicije kluba. Imate li imperativ pobjede?

- Za navijače, za igrače, za trenere Hajduka svaka je utakmica važna. Tri boda su uvijek tri boda, bez obzira protiv koga igrate. Liga je duga, neće završiti sutra, mi se moramo nastaviti boriti bez obzira kako utakmica sutra završila. Kazati da će sezona završiti ako sutra izgubimo bila bi jako opasno razmišljanje za naš klub.

Možete li poslati poruku navijačima, kazali ste da vam treba njihova pomoć u svakoj utakmici?

- Osjetio sam protiv Tobola što oni mogu napraviti za našu momčad, i kao što sam već rekao, želim da dođu, da nas podrže, borit ćemo se za njihova srca i za pobjedu u svakoj utakmici. Oni su jedan igrač više za nas, naš dvanaesti igrač.