Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bivši kapetan Lokosa nakon tri godine debitirao za Australiju

Bivši kapetan Lokosa nakon tri godine debitirao za Australiju

Australija je pobijedila Kuvajt 3-0 u 7. kolu kvalifikacija za SP, a za Australce je debitirao hrvatski nogometaš Fran Karačić, koji je prije tri godine prihvatio poziv tamošnjeg saveza

VIDEO

Ako su se ikada iz HNS-a nadali da će se Fran Karačić (25) ipak predomisliti te zaigrati za Hrvatsku umjesto Australije, jučer su im sve nade potonule. 

Bivši kapetan Lokomotive je u pobjedi Australije nad Kuvajtom (3-0) i službeno debitirao za Australce te tako ostao bez svih šansi da jednog dana zaigra za Hrvatsku. Australija je ionako bila Karačićev njegov izbor još od 2018. godine kada su mu se obratili iz tamošnjeg nogometnog saveza. Odigrao je na desnom boku svih 90 minuta u pobjedi Australije koja je došla do 15. boda u kvalifikacijama za SP.

Rijeka: U 11. kolu Prve HNL na Rujevici se sastali Rijeka i Lokomotiva

Fran po ocu i djedu ima australsko državljanstvo pa problema s papirima nije bilo. Podsjetimo, Karačić je već bio na širem popisu australske reprezentacije za SP u Rusiji, ali tamo nije otišao. Bivši kapetan Lokomotive je 2018. godine odsjedio cijelu utakmicu protiv Češke u prijateljskom ogledu, a sad je dobio prve minute u dresu reprezentacije koju je odabrao. Za Hrvatsku U-21 reprezentaciju je skupio osam nastupa, a nikada nije dobio poziv za seniore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otkud uopće vaša poveznica s Australijom? Jeste li uopće ikada bili tamo?

- Nisam. Tata mi je rođen u Australiji gdje je živio do svoje šeste godine, pa se vratio u Hrvatsku. To je bila bakina želja, dok je djed ostao u Australiji raditi sve do 2004. godine. Tako sam po njima već dobio australsko državljanstvo i putovnicu, pa s te strane ne bi bilo nikakve zapreke za mojim nastupima za Australiju - kazao nam je Karačić 2018. godine.

Zagreb: NK Lokomotiva i NK Slaven Belupo susreli se u 15. kolu Prve HNL

Nekoliko godina je bio član Lokomotive, a Dinamo ga je otkupio u veljači prošle godine za 1,5 milijuna eura. Ostao je na posudbi u Kranjčevićevoj, trebao je u budućnosti biti rješenje za desni bok 'modrih', ali hrvatski prvak ga je u siječnju prodao Bresciji za milijuna eura. Ove je sezone u dresu Brescije odigrao 15 utakmica te je dva puta asistirao, a kao kruna sezone stigao je poziv izbornika Grahama Arnolda.

Australce još očekuju susreti protiv Kineskog Taipeija i Nepala. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu