Obavijesti

Sport

Komentari 77

'Dinamo se kladi protiv sebe u Ligi prvaka': 'Modri' zgroženi

'Dinamo se kladi  protiv sebe u Ligi prvaka': 'Modri' zgroženi
4

Youri Mulder, bivši nogometaš Schalkea te komentator na nizozemskoj javnoj TV optužio je nogometaše Dinama da su protiv PSG-a prelako primili zadnja dva gola

VIDEO

Poraz Dinama od PSG-a na Parku prinčeva  pobudio je posebno zanimanje u Nizozemskoj, odnosno na tamnošnjoj javnoj televiziji NIS. 'Modri' su se i drugu godinu zaredom u Ligi prvaka našli pod sumnjom zbog namještanja utakmice, a ovaj put optužbe dolaze od bivšeg nogometaša Yourija Muldera, koji je stručni komentator na TV-u.

- Moje sumnje su da su se išli kolektivno kladiti. I sutra će to ponoviti - rekao je bivši nizozemski reprezentativac i pomoćni trener Twentea prenosi elfvoetbal.nl.

Mulder je izdvojio, za njega, dvije sporne situacije, gol za 4-0 te posebno za 3-0 ustvrdivši da je Puljić potpuno nepotrebno uklizao, a Kelava se krivo pomaknuo. Mulder je to na ciničan način prokomentirao:

- Požuri, pucaj samo ispod mene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neizbježno je bilo prisjećanje na prošlogodišnji potop Dinama protiv Lyona 7-1 kad se na sva zona govorilo da su 'modri' pustili utakmicu. Mulder se, dakako, osvrnuo na Vidino namigivanje strijelcu Gomisu nakon što je izvadio loptu iz mreže.

- Tad su svi primijetili da se dogodilo nešto sumnjivo, no nitko nije ništa poduzeo. Istu stvar očekujem i sad - zaključio je komentator vrlo značajnog prezimena s obzirom na to o kojoj temi priča.

Dinamo osudio Mulderove optužbe

Povodom optužbi Yourija Muldera da je Dinamo namjestio utakmicu protiv PSG-a u Parizu, GNK Dinamo na svojoj je službenoj stranici izdao službeno priopćenje, kojeg prenosimo u cijelosti.

"Potaknuti skandaloznim izjavama Youria Muldera koji je na nizozemskoj javnoj televiziji NOS u sklopu prijenosa utakmice Lige prvaka PSG-Dinamo iznio svoju sumnju da su se Dinamovi igrači kladili sami protiv sebe te da će drugi dan podići dobitak, dužni smo izdati sljedeće priopćenje u kojem najoštrije osuđujemo takve izjave.

Ne želimo komentirati stručnost spomenutog komentatora, ali bi se zato puno dalo reći o njegovoj (ne)profesionalnosti. Kako je moguće da bilo koji komentator ili sportski novinar na ovakav način svoje sumnje i vlastito mišljenje predstavlja kao činjenicu? Kako je moguće da se bilo koja momčad, pa tako i Dinamova, opisuje u ovako sramotnom kontekstu, bez ijednog jedinog dokaza? Zar je moguće da se loša igra određene momčadi i njezina nemoć u određenim trenucima igre tako lako može preimenovati u još jednu kladioničarsku aferu koja je na pomolu? Gdje je tu društvena odgovornost novinara, odnosno komentatora, koji iznosi ovako teške optužbe? Gdje je njegova odgovornost u trenucima kada njegova skandalozna izjava obilazi brojne medije diljem Europe gdje se GNK Dinamo spominje u sramotnom kontekstu koji ničime nije zaslužio?

GNK Dinamo će poduzeti sve potrebne mjere kako bi spomenuti komentator, koji je istovremeno i pomoćni trener Twentea, kao i televizija na kojoj je te neistine iznio, stajali iza iznesenih riječi i u trenucima kada tražimo odgovarajuće sankcije za izrečene optužbe."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener