Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bizarna nesreća u Srbiji: Tajnik kluba preskočio ogradu i propao kroz ceradu. Bori se za život

Bizarna nesreća u Srbiji: Tajnik kluba preskočio ogradu i propao kroz ceradu. Bori se za život

Liječnici u bolnici u Nišu se bore za život tajnika RK Dubočice koji je tijekom utakmice svog kluba preskočio ogradu te pao kroz ceradu. Zadobio je teške ozljede glave...

Rukometaši Dubočice su u subotu pobijedili Rudar iz Kostolca (36-33) u 2. kolu srpske Superlige, no utakmica će biti zapamćena po jednoj od najbizarnijih nesreća u svijetu sporta u kojoj je stradao tajnik domaćeg kluba koji je propao kroz ceradu tijekom utakmice te mu se liječnici bore za život.

Kako su tribine zatvorene za gledatelje zbog epidemioloških mjera, utakmici su prisustvovali samo čelnici klubova, a među njima je bio i tajnik Dubočice. On je susret pratio u društvu predsjednika kluba Srbislava Nešića, no navratio je nakratko jer je išao na zaruke svoje unuke.

Napustio je tribine, no umjesto da izađe iz dvorane regularnim putem, tajnik kluba je, iz još nerazjašnjenih razloga, preskočio ogradu visine 1,2 metra, nastavio hodati po ceradi koja prekriva boksački klub koji se nalazi ispod tribina, no nakon nekoliko koraka propao je kroz ceradu i ozbiljno nastradao. 

Zadobio je teške ozljede glave, a prisutni su istog trenutka pozvali hitnu pomoć koja je ubrzo došla i prevezla ga u bolnicu u Leskovcu. Zbog ozbiljnosti povreda, prebačen je u Niš na odjel neurokirurgije gdje se liječnici bore za njegov život. 

Bio je sretan zbog svoje unuke koja je imala zaruke i obukao je odijelo za tu prigodu, no odlučio je prije toga navratiti na utakmicu kluba kojeg je toliko volio, pričaju svjedoci. 

Njegovoj obitelji i prijateljima je i dalje nejasno zašto je išao preskakati ogradu kada je mogao izaći iz dvorane stepenicama koje vode prema izlazu. Zašto se odlučio na taj riskantan i bespotreban potez, pitaju se oni. Nažalost, ta odluka bi ga mogla koštati života. 

- On je izašao iz dvorane, tada smo se posljednji put vidjeli, nisam vidio poslije kako se to dogodilo, vidio sam samo što je bilo. Svi se pitamo što je bilo u njegovoj glavi u tom trenutku, pa je preskakao tu ogradu između dvorane i bazena. Trenutno je u Nišu, na odjelu neurokirurgije i situacija je veoma teška - rekao je predsjednik Dubočice Srbislav Nešić za Telegraf.