Sport

Komentari 46

Bjelica 2 m bliže centru: Kako se crta trenerski prostor u Osijeku?

Bjelica 2 m bliže centru: Kako se crta trenerski prostor u Osijeku?

Neskladno su iscrtane linija trenerskog prostora za gostujućeg šefa struke i trenerskog prostora sjajnog osječkog stručnjaka Nenada Bjelice. Jedna je manja, ali - bliža centru, četvrtom sucu i VAR kameri

U nedjelju nas čeka sjajni derbi hrvatskog nogometa, a ne igraju Dinamo i Hajduk nego: Rijeka i Osijek. HNL javnost jedva čeka spektakl na Rujevici. Praznik nogometa... Igraju dvije - prvoplasirane momčadi lige!

POGLEDAJTE VIDEO: Bravo Dino! Himna Osijeka

U prošlom kolu Rijeka je golovima svojih zvijezda Drmića i Murića u Kranjčevićevoj s 2-0 pobijedila Lokomotivu (imali su Lokosi dvije-tri sjajne šanse, a Bijeli promašili penal).

Osijek je pak u 13. kolu pored Drave s 1-0 osvojio nova tri boda protiv Hrvatskog dragovoljca, a strijelac za važnu pobjedu bio je Mihael Žaper u 71. minuti.

I upravo gledajući izvješće sa susreta Osijeka i Dragovoljca već se u prvom kadru, doslovno u prvoj sekundi vidi: dosta neskladno, interesantno iscrtavanje linija trenerskog prostora za gostujućeg šefa struke i trenerskog prostora sjajnog osječkog stručnjaka Nenada Bjelice.

Bjeličin je prostor, izgleda, čak i nešto manji, ali zato - dva metra bliži centru nego onaj suparničkog trenera (?). Osijekov je trener tako bliže središtu travnjaka, i četvrtom sucu i kameri na kojoj glavni arbitar eventualno pregledava VAR snimku.

Kako god bilo, jedva čekamo nedjelju 31. listopada (17 i 30) na riječkoj Rujevici i nadamo se kako će i Goran Tomić i Bjelica imati sve svoje najjače igračke adute na raspolaganju.

Pa da gledamo vrhunski HNL-nogomet i spektakularni derbi nakon kojeg će se mjesecima pričati o Drmiću ili MierezuPavičiću ili KleinheisleruMuriću ili BočkajuAmpemu ili Nejašmiću, a ne (nedajbože) o sucima, VAR-u i dvojbenim sudačkim odlukama.

U tom smislu arbitrima silno veliku pomoć mogu pružiti svi igrači na travnjaku i klupi i svi članovi stručnih stožera oba kluba. Neka derbi bude nogometno žestok, ali bez uvreda, primitivizma, prijetnji i sličnih 'krkanluka'.

Prvi protiv drugog. Rijeka vs Osijek. Nedjelja, 17 sati i 30 minuta... Svi putevi - vode na Rujevicu!