Obavijesti

Sport

Komentari 81

Bjelica do rekordne odštete, a onda želi u neku od liga petice!

Bjelica do rekordne odštete, a onda želi u neku od liga petice!
3

Tužan bi ovo bio kraj uspješne dvogodišnje suradnje, vremenskog perioda u kojem je Bjelica sa svojom momčadi pisao povijest. Osvajao trofeje, poslije 49 godina prezimio u Europi...

VIDEO

Klasični Dinamo. I kada je sve dobro, kada sve (izuzev korona virusa) funkcionira kako treba, u Dinamu u spremni sve uništiti u trenu. Ovoga puta nitko nije lišen odgovornosti, niti savjetnik iz Međugorja, niti njegov brat, niti Uprava kluba (čine ju Vlatka Peras, Krešimir Antolić i Amra Peternel), pa ni igrači. Treba biti realan, sada su zeznuli svi. Na uštrb kluba, na uštrb Dinama.

Pokretanje videa...

00:39

Nenad Bjelica uskoro će postati bivši. To je sasvim jasno, trener neće okrenuti leđa svojim suradnicima, ponajviše Reneu Pomsu i Martinu Mayeru, s kojima je od početaka gradio svoju trenersku karijeru. Dinamo je izabrao niske metode, tjeranja njegovih suradnika, kako bi i trenera stjerali u kut. I dali mu priliku da bira između časti ili novca. Prilično efikasno, ali i nemoralno.

A sve zbog velike otpremnine, koja može biti rekordna u povijesti hrvatskog sporta jer trener Dinama ima 1,2 milijuna eura neto godišnju plaću i ugovor do lipnja 2021. I sada je pitanje tko će prvi popustiti. Čini se da Dinamo neće, ipak je veliki novac u pitanju, Bjelica bi mogao kada prođu svi ovi problemi i ‘nogomet se vrati kući’. A do tada će još uzeti ‘što se može’.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tužan će ovo biti kraj uspješne dvogodišnje suradnje, vremenskog perioda u kojem je Bjelica sa svojom momčadi pisao povijest. Osvajao trofeje, poslije 49 godina prezimio u Europi, bio i konkurentan u Ligi prvaka. Pitanje je što će do daljnjega biti s igračima. Ili će Bjelica ‘poginuti’ sam sa svojim pomoćnicima ili će i netko od njih nastradati.

Murska Sobota: Jutarnji trening Dinama

A rijetki će u drugim klubovima naći bolje uvjete. Igrači ovoga puta nisu osjetili trenutak, niti shvatili ozbiljnost situacije, što im ne ide na čast. U vrijeme kada je 170 tisuća ljudi prijavljeno na minimalac od 3200 kuna, oni su ostali pri svojoj odluci i nisu pristali na smanjenje plaće. Tu nisu ostavili prostora za pregovore, niti čelnicima kluba ponudili bilo kakav drugi modalitet smanjenja ugovornih rata, njihovo ‘ne’ bilo je prilično jasno.

Realno, Bjelica iza sebe ima rezultate, čovjek priča šest jezika, on će se već nekako snaći. I pronaći novu sredinu. Dugo je ‘u tišini’ ganjao izborničku funkciju, ali sada je jasno kako će Zlatko Dalić u reprezentaciji, zbog odgode Europskog prvenstva, ‘jahati’ još jedno, vjerojatno i dva ljeta, do SP-a. Aktualni trener Dinama tražit će mjesto u ligama petice ili u nekom drugom ozbiljnijem europskom klubu.

Split: U 25. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Najteže će sljedećih dana, tjedana, pa i mjeseci, biti upravi kluba i - Međugorju. Oni već dulje vrijeme nisu miljenici navijača, istih onih koji su posljednjih dana uspjeli javnost pridobiti na svoju stranu. Sada će i na njima rasti pritisak. Dinamo mora nastaviti normalno funkcionirati, promovirati mlade igrače, ali i imati rezultat. Uz sve to, vratiti pozitivnu atmosferu (koja je bila pod Bjelicom) na tribine. A ako nešto od ovoga krene po zlu, negdje zapne, njihova će ‘glava’ biti na udaru. Oni su ipak krenuli s rušenjem Bjelice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova