Sport

Komentari 184

Bjelica: Hajdukovci su pokazali visoku kvalitetu, ali vjerujem da u Osijek nosimo tri boda...

Bjelica: Hajdukovci su pokazali visoku kvalitetu, ali vjerujem da u Osijek nosimo tri boda...

Još smo malo umorni, slabo smo spavali i rano krenuli na put, ali imamo vremena odmoriti se. Hajduk će pokušati sve da nas pobijedi, ali mi imamo dovoljnu kvalitetu da se potučemo, kaže trener Osijeka

Osijek je nakon gostovanja kod Pogona u Poljskoj (0-0) u Konferencijskoj ligi izravnim letom stigao u Split kako bi se bolje pripremio za nedjeljni derbi protiv Hajduka na Poljudu (21 sat).

- Još smo svi malo umorni. Utakmica je kasno završila, malo se spavalo i rano smo krenuli na put. Ali imamo dovoljno vremena odmoriti se do nedjelje navečer, vjerujem da ćemo biti spremni za utakmicu. Svjesni smo svi da to što smo odigrali u Poljskoj nije nivo na kojemu mi normalno igramo i nije ono što mi možemo pružiti na terenu. Siguran sam da ćemo već protiv Hajduka pokazati bolju igru i bolji rezultat - rekao je trener "bijelo-plavih" Nenad Bjelica.

Pohvalio je i Hajduk koji je pobijedio u Europi i isprao gorak okus sa starta prvenstva (remi s Lokomotivom 2-2).

- Doveli su jako puno značajnih igrača, u europskoj utakmici pokazali su visoku kvalitetu. Uz pomoć svojih navijača, koji će im biti vjetar u leđa, pokušat će sve da nas pobijede. Mi imamo isti cilj, vratiti se u Osijek s tri boda iako znamo da će to biti teško. Ali vjerujemo u sebe, vjerujemo da imamo dovoljno kvalitete i energije da pobijedimo - kaže Bjelica.

Od njegova dolaska u Osijek remizirao je s Hajdukom u Splitu prošlu jesen pa ga ove godine pobijedio u Gradskom vrtu (2-0) i Poljudu (1-0).

- Statistike su samo statistike. Treba se potvrđivati iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu i brzo se zaboravljaju pozitivne statistike ako se ne nastavi pobjeđivati. Vjerujem da mi možemo pobijediti, vjerujem da će 11 igrača i onih devet na klupi napraviti sve da se utakmica dobije - rekao je trener Osijeka.

Koliko će biti promjena?

- Vidjet ćemo kako će se oporavljati ovi koji su igrali, hoće li se netko nametnuti. Ali puno puta smo rekli da imamo širok kadar i ovih 25 igrača koji su tu i nekolicina koji su ostali u Osijeku zbog ozljeda ili zato što su se kasnije priključili... Imamo dovoljnu kvalitetu da se potučemo, zaigramo sa svakim. Vjerujem da ćemo biti na visokom nivou i vratiti se u Osijek s nova tri boda - zaključio je.

Najčitaniji članci