Sport

Komentari 51

Bjelica: Mi favoriti za naslov? Pa nemamo nijedan argument! Zaostajemo miljama po svemu

Bjelica: Mi favoriti za naslov? Pa nemamo nijedan argument! Zaostajemo miljama po svemu

Da, protiv Dinama smo bili inferiorni, protivnik je bio sjajan, ali morate znati da je taj klub od nove godine uložio 12 milijuna eura igrače, da na svom stadionu ima hotel, restoran, četiri terena za trening, rekao je Bjelica

Pozitivan niz bez poraza, koji traje još od kraja kolovoza, Osijek će u petak pokušati nastaviti protiv Lokomotive koja stiže na Gradski vrt (18:00). Iza Osječana je bod koji su osvojili na Maksimiru kod Dinama (1-1) i s kojim su zasjeli na vrh HNL-a.

- Imam gotovo kompletan kadar na raspolaganju, nema tek Ivušića, duže ozlijeđenog Ercega i mladog Barišića. Zaista su mi slatke muke, ali i problem jer netko mora ostati izvan kadra za utakmicu, a svi su zaslužili igrati. Dobro smo radili ovaj tjedan, oni koji nisu igrali protiv Dinama, nastupili su protiv Našica - uvodno je izvijestio Nenad Bjelica čija je momčad sada lovina.

- To je trenutna situacija. Kad je dobro, moramo biti fokusirani na rad i težiti boljem u svakom treningu i utakmici. Čak i u ovom našem dobrom periodu pokazalo se da su druge momčadi superiornije od nas, mislim na Hajduk, Dinamo i Rijeku koji se opravdano ističu kao kandidati za naslov, a mi smo tu da im pomrsimo račune.

Osijek: NK Osijek i HNK Gorica sastali se u 9. kolu Prve HNL

Bjelica se vratio na utakmicu s Maksimira i kritike na "bunker"...

- Poštujemo te napise, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Neki će novinar iz Zagreba imati jedno, iz Splita drugo, iz Rijeke treće, iz Osijeka četvrto. I tko gleda samo tu utakmicu s Dinamom, mogao bi to pomisliti, ali tko je gledao druge, onda može vidjeti da smo mi jedina momčad koja vrši pritisak na protivnika od prve do zadnje minute. Da, protiv Dinama smo bili inferiorni, protivnik je bio sjajan, ali morate znati da je taj klub od nove godine uložio 12 milijuna eura igrače, da na svom stadionu, doduše derutnom, ima hotel u kojem spavaju igrači, restoran, četiri terena za trening, puno stvari u kojem je miljama ispred nas. Titula, tradicija. Mi nemamo nijedan argument, osim našeg rada, da budemo favoriti za naslov pokraj Dinama, Rijeke i Hajduka. Njihovi predstavnici sjede u Savezu. Neka vam igrači kažu što trener priča s njima u svlačionici, ali mogu reći da za ovaj grb i boje moraju dati sve.

Lokomotiva? 

- Mlada i poletna ekipa. Prošle je sezone prošla golgotu, poslužilo im je za učenje. Igraju sjajan nogomet s puno sjajnih pojedinaca poput Kačavende, Nevistića, Santinija, Cokaja, Marića. Ne boje se igrati, neopterećeni su jer imaju dovoljno bodova već - rekao je Bjelica pa završio s Mierezom.

- S Topčagićem mu je nestao teret nezabijanja. Odigrao je dobrih pola sata protiv Dinama. Nismo produžili s njim ugovor jer volimo Argentince, nego jer je to zaslužio radom. Prije ili kasnije doći će na razinu iz prošle sezone.

Najčitaniji članci