Obavijesti

Sport

Komentari 50

Bjelica: Da, moj Osijek sliči na Italiju. Caktaš? Još razmišlja...

Bjelica: Da, moj Osijek sliči na Italiju. Caktaš? Još razmišlja...

Želimo osvojiti neku titulu i ne planiramo raditi razliku u natjecanjima. Bit ćemo nositelji samo do drugog pretkola Konferencijske lige i bit će težak zadatak ući u skupinu, čemu težimo, kazao je Bjelica na početku priprema

Kreće i Osijek. Prvi dio priprema za novu sezonu odradit će u Gradskom vrtu, odakle će idućeg ponedjeljka put Sv. Martina na Muri gdje će boraviti dva tjedna i odigrati četiri pripremne utakmice. Uz ogled s domaćim Poletom Osječane će testirati i poljski Slask Wroclaw te mađarski MOL Fehervar i ZTE Zalaegerszeg. U ovu će subotu, pak, u 10 sati odigrati sa susjedima iz Čepina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nenad Bjelica na startu u punom pogonu nema reprezentativce Milu Škorića i Laszla Kleinheislera te nekolicinu igrača koji još vuku ozljede. Duži odmor dobili su Bohar, Jurčević i Daku, a tijekom tjedna priključuju se Ramon Mierez i Igor Silva. Nova su, pak, lica zasad Šime Gržan, Amer Hiroš i Slavko Bralić.

- Atmosfera je dobra, na prvi pogled svi dobro izgledaju iako možda nisam adekvatan za to pitanje, već kondicijski treneri koji će im priključiti aparatiće. No mislim da nitko nije došao s viškom kilograma - kazao je Bjelica koji će morati rješavati kadar u kojemu je 40 igrača pod ugovorom.

- Neki će s nama na pripreme, neki će ostati s B momčadi. Mi smo praktički zatvorena ekipa kada smo svi zdravi, ali imamo šest stopera, po četiri lijeva i desna beka, sedam napadača, sedam centralnih veznjaka, na krilima šestoricu. Moram napraviti filter i odrediti kojih će 26 krenuti u novu sezonu.

Svejedno, Bjelica još traži pojačanja, a zadnjih se dana među njima spominjao Mijo Caktaš.

- Rok je bio do subote, ali zatražio je još malo vremena. Mi tražimo i dalje, a ako ne nađemo, a on se odluči, spremni smo za razgovor. Naravno, ako nas tko od stožernih igrača napusti, poput Škorića, Miereza ili Žapera, tad ćemo tražiti alternativu. Gotovo da nema našeg igrača za kojeg se drugi nisu raspitivali.

Nogometaši Osijeka započeli s pripremama za novu sezonu

Caktaš bi bio onaj igrač koji garantira golove iz veznog reda, a takav je igrač Osječanima nedostajao prošle sezone. Tu je pala i usporedba s Italijom.

- Da, i mi smo izgledali poput Italije, momčad bez velikih imena, dobro organizirana s pobjedničkim mentalitetom, gladnim duhom. Te prave desetke izumiru, a Mijo je igrač koji daje po 15 golova u sezoni. To nismo imali prošle sezone.

U novoj sezoni, pak, ciljevi su već poznati. I veliki.

- Kad sam po dolasku na osam bodova zaostatka rekao da se borimo za najviše, tako i sada kad smo u egalu sa svima. Želimo osvojiti neku titulu i ne planiramo raditi razliku u natjecanjima. Bit ćemo nositelji samo do drugog pretkola Konferencijske lige i bit će težak zadatak ući u skupinu, čemu težimo. Prošle smo sezone ostvarili maksimum, ali očekujem da se poboljšamo dodatno.