Obavijesti

Sport

Komentari 49

Bjelica: Moja želja je i dalje biti tu, to ne ovisi samo o meni

Bjelica: Moja želja je i dalje biti tu, to ne ovisi samo o meni
1

Imam važeći ugovor i radim sve kao da ću i iduće sezone biti ovdje. Moja je želja da Dinamo povedem prema novom nastupu u Ligi prvaka, rekao je Nenad Bjelica, koji ima ugovor do lipnja 2021. godine

VIDEO

Čovjek sam od krvi i mesa. Vodio sam 59. utakmicu na klupi Dinama u HNL-u i prvi put sam isključen, rekao nam je jutro poslije poraza u Osijeku trener Dinama Nenad Bjelica.

Bjelica je isključen u samoj završnici utakmice. Kako stoji u zapisniku, sucu Zebecu rekao je: “Pi*ka vam materina, je*em vam mater na vašem suđenju! Prepali ste se domaćina, zato tako i sudite”.

Pokretanje videa...

19:29

- Ispričavam se sucu Zebecu, javnosti i novinarima u Osijeku. Nisam reagirao onako kako sam trebao, nisam se ponio gospodski kako to treba napraviti trener Dinama. Pogriješio sam na travnjaku i poslije utakmice - kaže nam trener Zagrepčana i nastavlja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moram prvo analizirati svoje ponašanje, nemam energiju kakvu sam imao u prvome dijelu sezone, a očito je nema niti momčad. Nakon utakmice sam na pitanja odgovarao s nemam komentara jer nisam bio u psihološkom stanju da nešto drugo kažem. Da ne bih slučajno rekao nešto što ne mislim, a suđenje ne komentiram. Neću komentirati ni sad.

Ni Mario Zebec, tvrde svjedoci, nije ostao dužan treneru Dinama. Ali toga u prijavi nema.

- Ono što se dogodi na terenu, ostaje na terenu, nisam cinkaroš. Ne pišem nikakve prijave - odgovorio je Bjelica na pitanje o Zebecovom ponašanju.

U srijedu će Bjelica doznati kaznu za isključenje. Gotovo sigurno neće voditi utakmicu protiv Intera, a nakon toga Dinamo igra protiv Rijeke u Maksimiru i Hajduka na Poljudu. Lako je moguće da propusti i ta dva derbija. Dinamo bi onda s klupe vodili Rene Poms i Nino Bule. Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer Bjelicu će sigurno kazniti i novčano, ali i zbog ponašanja nakon utakmice. Možda Bjelica ne mogne voditi niti jednu utakmicu u idućih mjesec dana, ali mogla bi mu pomoći i ova isprika. Shvatio je da je pogriješio i ispričao se.

Dinamo je u deset dana izgubio i drugu utakmicu, ispao je iz Kupa, nije zabio gol u Rijeci i Osijeku. Očito je momčad prvaka u padu forme.

- Preuzimam odgovornost za sve što se događa. Napravit ćemo internu analizu, ali najveći krivac za ovo sam ja - rekao je Bjelica i nastavio:

- Istina, ne igramo onako kako smo igrali u prvome dijelu sezone. Momčad nema takvu energiju kakvu je imala i to je odgovornost trenera. Od odgovornosti nikad nisam bježao.

 

U Gradskom vrtu je tragičar bio Emir Dilaver, koji je dobio dva žuta kartona, a igrao je na lijevom boku. Kad je isključen, na tu je poziciju ušao Joško Gvardiol, a Francois Moubandje, koji je bio jedini lijevi bočni na klupi, nije dobio priliku. Bjelica je pojasnio svoj potez nakon poraza.

- Pa Moubandje je i u svim izvještajima uvijek loše ocijenjen, a Dilaver je na lijevom boku odigrao barem 50-ak utakmica u Austriji Beč. I tamo sam ga stavljao na bok - rekao je Bjelica, koji s Dinamom ima ugovor do lipnja 2021. godine. Posljednjih se dana sve više priča o tome hoće li i iduće sezone sjediti na klupi kluba iz Maksimira. U Dinamo je došao u svibnju 2018. godine, lani je potpisao novi ugovor do 2021., S tim je ugovorom postao najplaćeniji trener u povijesti Zagrepčana.

Hoćete li i iduće sezone voditi Dinamo, pitamo Bjelicu.

- Imam važeći ugovor i radim sve kao da ću i iduće sezone biti ovdje. Moja je želja da Dinamo povedem prema novom nastupu u Ligi prvaka, ali to ne ovisi samo o meni. Nisam se sam doveo u Maksimir. Postoje dvije strane, a moju želju sam opet sad ponovio - odgovorio nam je Bjelica, kojemu je za kraj i priznao:

- Nervozniji sam nego inače, to nije sporno. I doista mi reakcije nisu bile primjerene.

Dinamo može biti miran što se prvenstva tiče, ima 12 bodova više od Hajduka i jasno je kako naslov prvaka neće doći u pitanje. To je ono zbog čega u Maksimiru mogu biti mirni. Podsjetimo, lani se i prije kraja sezone sigurno znalo da Nenad Bjelica ostaje. Dogovorio je produženje ugovora sa Zdravkom Mamićem i čelnicima kluba. Bilo je to u travnju. Sad ima važeći ugovor i ako ga netko želi na klupi, Dinamu će morati platiti odštetu. Bjelica je poručio da su mu misli okrenute isključivo Dinamu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...