Obavijesti

Sport

Komentari 26

Bjelica ne želi, navijači bi rado Bišćana, a najljepše igra Tomić

Bjelica ne želi, navijači bi rado Bišćana, a najljepše igra Tomić
8

Zoran Mamić vodit će Dinamo u preostala tri kola ove sezone, a čini se i kao najizglednija opcija da krene u lov na Ligu prvaka. Iako su navijačke želje nešto sasvim drugo...

VIDEO

Situacija je takva da ne smijemo brzati u odluci i dozvoliti si pogrešan korak. Europska natjecanja jako su blizu, a s ove tri utakmice do kraja sezone dobit ćemo na vremenu do odluke tko će voditi Dinamo sljedeće sezone.

Pokretanje videa...

Dinamo pobijedio u Zaprešiću 00:49

Rekao je to Zoran Mamić nakon što je, eto, još jednom podmetnuo leđa i u teškim trenucima preuzeo Dinamovu klupu. Ipak su ga maksimirski šefovi nekako uspjeli nagovoriti, iako se Zoki opet nećkao. Baš kao 2013. godine, kad je izjavio da se ne vidi kao trener, pa nešto mrljavio bi-ne bi, a onda ostao na klupi tri godine, pobijedio Arsenal u Ligi prvaka i uskliknuo: “To je to, želim biti trener!” Osvojio je s Dinamom tri naslova, jedan bez poraza, i dva Kupa.

Zoran Mamić preuzima Dinamo
Zoran Mamić preuzima Dinamo

No, nakon povratka s Bliskog Istoka opet je zasjeo u fotelju sportskog direktora i vratila mu se stara dvojba: odijelo ili trenirka? Pristao je voditi ove tri utakmice, ali je i najizglednija opcija da povede “plave” u novi pohod na Ligu prvaka.

Mlađi Mamić je, inače, nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama.

- Neki su me već proglasili krivim, ali temelj svakog pravosuđa je presumpcija nevinosti. Ja vrlo mirno i dobro spavam. Da mislim da sam nešto zgriješio, ne bih bio ovdje - rekao je prošle godine.

Ušao je tako Zoki u društvo Kranjčara, Ivankovića, Jurčića, Zajeca, Jurčevića, Vlaka, Kužea i Ćire, među trenere koji su se više puta vraćali na Dinamovu klupu.  

Bjelica: Vratio bih se u Dinamo, ali ne s nekima koji su sad tamo
Bjelica: Vratio bih se u Dinamo, ali ne s nekima koji su sad tamo

Eh sad, plavi bi puk radije vidio Igora Bišćana, čak i Roberta Prosinečkog, svakako i Gorana Tomića, koji je zaslužio napokon pravu priliku u HNL-u, njegova Lokomotiva igra najljepše u ligi, a u Maksimir se na ljeto sele njegovi Kastrati i Karačić.

Prema Goci Sedloskom navijači su i dalje suzdržani. Jer koliko god bio omiljen kao igrač, trenerski opus mu je tanak, a otkako je stigao u drugu momčad, maltene nije odradio ni jedan trening jer je u samoizolaciji. Bjelica? E, njega bi navijači jednoglasno podržali, ali...

- Zašto ne?! Ali naravno da to treba biti u nekim drugim relacijama, u nekim drugim odnosima. S nekima od ovih ljudi koji su sad u Dinamu ne bih se upuštao u suradnju - izjavio je Bjelica.

U anketi na 24sata navijači su većinom za Bjelicu ili neko novo ime, a potom je po broju glasova Tomić. U navijačkim se krugovima može čuti da bi idealno rješenje bio Igor Bišćan. Unatoč tome (ili baš zbog toga) što je glasno kritizirao način na koji Mamići vode Dinamo i udružio se s bivšim suigračima Šimićem, Marićem i Šokotom u želji da promijene nešto u voljenom klubu.

Tko bi trebao preuzeti Dinamo?
Tko bi trebao preuzeti Dinamo?

Bišćan je definitivno trenerski potencijal, gdje god je radio, nešto je osvojio, a približio bi klub navijačima. No, upitno je kako bi surađivao s klupskim čelnicima.

EM-Qualifikation 2019/2020, Gruppe J, Finnland vs Bosnien-Herzegowina

Ista priča vrijedi i za Prosinečkog, kojeg je Dinamo kao igrača dvaput bolno šutnuo niza stube i ostao mu dužan, a trenerski je uspješan bio u Crvenoj zvezdi (osvojio Kup) i Kayserisporu (spašava ga od ispadanja), a s reprezentacijom BiH nije uspio u kvalifikacijama za Euro 2020., ali ju je uveo u skupinu A Lige nacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener