Sport

Komentari 63

Bjelica pobjedu nad Hajdukom posvetio pokojnom ocu Boži: Ne brini, tata, ne posustajem...

Bjelica pobjedu nad Hajdukom posvetio pokojnom ocu Boži: Ne brini, tata, ne posustajem...

Boki, odnosno Božo Bjelica, Nenadov je otac. Svojedobno je bio jedan od najvećih nogometnih talenata u Slavoniji. Preminuo je sa 60 godina u Poreču od posljedica moždanog udara. Nenadov je uzor

Prošlo je 19 godina bez Bokija... Ova pobjeda je za tebe. Ne brini, ne posustajem, napisao je na društvenim mrežama trener Osijeka Nenad Bjelica (49) nakon pobjede protiv Hajduka na Poljudu (1-0) u sklopu 29. kola 1. HNL.

Boki, odnosno Božo Bjelica, Nenadov je otac. Svojedobno je bio jedan od najvećih nogometnih talenata u Slavoniji. Bio je nogometaš Šparte, s kojom je 1963. godine ostvario plasman u tadašnju Drugu ligu zapad. Preminuo je 2002. u Poreču od posljedica moždanog udara. Imao je 60 godina.

POGLEDAJTE VIDEO: Osijek predstavio treći dres

- Božo je bio vrlo nadaren napadač, rasni strijelac, golgeter koji je zabijao golove poput Davora Šukera, ali karijeru mu je zaustavila teška ozljeda. Na drugoligaškoj utakmici, protiv jednog bosanskohercegovačkog kluba, stradali su mu ligamenti koljena i, iako se kasnije oporavio, više nikada nije bio isti igrač - pričala je Mirjana Bjelica, Nenadova majka.

Bjelica je u igračkoj karijeri često golove posvećivao ocu, a tako se nastavilo i s trenerskim uspjesima, kao što je bio ovaj na Poljudu.

Najčitaniji članci