Obavijesti

Sport

Komentari 37

Bjelica: Sve je bilo perfektno, a najdraža pobjeda protiv Plzena

Bjelica: Sve je bilo perfektno, a najdraža pobjeda protiv Plzena
5

Prije točno godinu dana Nenad Bjelica postao je trener Dinama. Nekoliko je puta bio blizu klupe "modrih", a 15. svibnja 2018. konačno je potpisao ugovor. S Dinamom je napravio povijesne rezultate

VIDEO

Proletjelo je ovih godinu dana u Zagrebu. Sve je bilo super, u Dinamu su me primili gospodski, tako se prema meni i odnose cijelo vrijeme, rekao nam je Nenad Bjelica.

On danas slavi jubilej. Godinu dana na klupi hrvatskog prvaka. Prošle je godine 15. svibnja ujutro upalio automobil u Klagenfurtu, poslijepodne je bio u Maksimiru na pregovorima, a navečer je potpisao dvogodišnji ugovor. Taj 15. svibnja 2018. godine sigurno ulazi u važan dan Dinama. Na klupu je došao trener koji je nakon gotovo pola stoljeća izborio europsko proljeće.

- Cijela ova sezona je bila perfektna. Još trebamo dobiti finale Kupa protiv Rijeke da bi sve bilo savršeno - kaže nam Bjelko i nastavlja:

- Ako osvojimo Kup, bit će to treći trofej koji sam osvojio s Dinamom u godinu dana. Može mi se pripisati lanjski Kup, bio sam trener u finalu protiv Hajduka. Napravili smo velike stvari u Europi. Vrijednost momčadi je podignuta za pedeset posto. Vratili smo atmosferu u grad, publika se vratila u Maksimir. Vjeruje se ovom Dinamu, svemu što radimo. Dakle, godina je bila sjajna. Zbog svih trofeja je ovo bila najbolja godina u mojoj trenerskoj karijeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tog 15. svibnja 2018. godine potpisao je dvogodišnji ugovor, na klupi je naslijedio Nikola Jurčevića. Godinu dana poslije potpisao je novi dvogodišnji ugovor. U Maksimiru bi trebao biti najmanje do lipnja 2021. godine.

- Kad sam pregovarao oko novog ugovora, u obzir sam uzeo sve što sam doživio u Dinamu. Bilo je to jako važno u mojoj odluci da ostanem ovdje. O Dinamu i Zagrebu mogu pričati samo u superlativima - pun je hvale 47- godišnji trener.

Bila je ovo godina koja će se u Maksimiru pamtiti i prepričavati budućim generacijama.

- Da, dobili smo puno velikih utakmica. U Maksimiru su padali europski velikani, Benfica i Fenerbahče, u gostima smo pobijedili Anderlecht. Srušili smo Spartak Trnavu kad smo osigurali europsko proljeće. Bilo je doista puno tih važnih, povijesnih utakmica. Najdraža pobjeda? Malu ću prednost ispred ovih utakmica dati onoj pobjedi protiv Viktorije Plzen u Zagrebu kojom smo osigurali osminu finala Europske lige. Taj smo trijumf najžešće proslavili - otkriva nam Bjelica.

Danas, na svoju prvu godišnjicu u Dinamu, Nenad Bjelica vodi domaću utakmicu protiv Gorice. Bočica vode na bijeloj liniji koja označava kraj trenerskog prostora, prekrižene ruke i stajanje svih 90 minuta. To je njegov stil vođenja utakmica. Na to smo naviknuli u ovih Nenadovih godinu dana u Maksimiru.

Trener je to koji ima gard, častili smo ga ove sezone raznim epitetima. Itekako je to zaslužio. Doista, on je bio arhitekt ovog europskog Dinama. Zagrebačke momčadi koju je jedan sudački previd, nedosuđeni penal u Lisabonu, dijelio od četvrtfinala Europske lige. Napravio je Bjelica savršeni stroj za HNL i momčad s kojom se u Europi nitko nije mogao poigravati ili unaprijed računati na pobjedu. 

Pokretanje videa...

10:47

Ova sezona se bliži kraju, a već za dva mjeseca kreće pohod na skupine Lige prvaka. Prošle su sezone bili kobni Young Boysi, ali ispadanje od Švicaraca na kraju i nije bilo tako tragično za "modre". Europska liga bila je baš po mjeri ovog Dinama, a Bjelica sad želi ulazak u Ligu prvaka i iskorak u istom natjecanju. U jednom od prvih razgovora s njim, nakon što je postao trener "modrih", poručio je i obećao:

- Ne brinite, nitko se s nama u Europi neće napucavati. Bilo da budemo u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi, moj će Dinamo imati što za reći.

Bogme, Bjelica je obećanje i ispunio. Zbog Dinama je u posljednje vrijeme odbijao i ponude iz jačih liga. Osjećao je kako ovdje njegov posao nije završio. Sad je cilj elita, Liga prvaka. Maestro Bjelica, prva vam je godina bila za čistu peticu, samo tako nastavite. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka