Obavijesti

Sport

Komentari 15

Bjelica: Ne možemo pustiti sve igrače, možda odu njih dva, tri

Bjelica: Ne možemo pustiti sve igrače, možda odu njih dva, tri
3

Arjian Ademi ni sam ne zna koji mu je ovo naslov s Dinamom, a nikada u karijeri nije imao tri asistencije na utakmici. Bjelica: Olmo? On će prihvatiti moju odluku kakva god bila...

VIDEO

Nenad Bjelica je stigao do drugog naslova prvaka (oba s Dinamom) u svojoj karijeri, a na press-konferenciju poslije utakmice stigao je u pratnji brojnih igrača. S trenerom su stigli Arijan Ademi, Dominik Livaković i Izet Hajrović, ubrzo su za glavni stol stigli Komnen Andrić, Nikola Moro, Dani Olmo, Dino Perić i Marin Leovac, a među zadnjima je stigao Petar Stojanović. Slovenac je stigao bez donjeg dresa, u podgaćama...

- Oho kasniš, bit će kazne - sa smješkom je dobacio Komnen Andrić i nasmijao okupljenje.

A trener Dinama bio je emotivan...

- Odigrali smo 57 utakmica u sezoni, čestitam dečkima na svemu. Na sjajnoj godini, pa i pobjedi u večerašnjoj utakmici. Kao trener ne mogu biti više ponosan nego što jesam, sa svime. Kako su dečki radili, trenirali, kako su se ponašali tijekom cijele godine. Riječ je o velikim profesionalcima i još boljim ljudima, bila mi je časti raditi s njima, pa se veselim novim izazovima koji nas čekaju dogodine - rekao je Bjelica, pa nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Dinamo s 92 osvojena boda završio sezonu

- Htjeli smo pobjedu, željeli sezonu zaključiti kako i zaslužujemo. Dečki su ostavili srce na terenu, hvala im, ali s njima ni je ni teško raditi. Oni su vrhunski u svakom pogledu, imaju pravi mentalitet, ali imaju i trenera s pravim mentalitetom, haha. Znam, već smo osvojili naslov, možda im se ponekad bilo i teško motivirati protiv nekih momčadi koje su slabije od nas, ali su se stvarno pokazali praim profesionalcima i ovom pobjedom stavili 'točku na i' lijepe sezone.

Ubrzo stiže nova sezona...

- Mi se želimo poboljšati, napraviti još veće stvari nego ove sezone. Težak je posao pred nama, trebat će nam snage, kvalitete, ali i mudrosti tijekom prijelaznog roka. Ali idemo dalje - rekao je Bjelica.

A onda se javio i Arijan Ademi...

- Svaka dosadašnja titula mi je draga na svoj način, ona lani mi je bila posebno 'teška', ali svaka ima svoj čar. Iskreno, ni ne znam koja mi je ovo već titula s Dinamom (osma!).

Kapetanu Dinama stiglo je pitanje kada je posljednji put imao tri asistencije na nekoj utakmici. A to je nasmijalo sve igrače Dinama...

- Pa gdje će on skupiti tri asistencije - rekao je netko od njih, dok je Hajrović bio izravan:

- Ja ću vam na ovo odgovoriti. Nije ih imao nikad!

Trener Dinama se nadovezao.

- A još je htio danas pucati i penal - rekao je Bjelica.

Ubrzo je krenula priča o prijelaznom roku, sve u pozitivnom tonu.

- Velika većina igrača će ostati u Dinamu, ali naša neminovnost su odlasci igrača. Dinamo privlači pažnju klubova, velikani gledaju naše igrača, a u tom razvojnom procesu oni moraju ići dalje. Imat ćemo obzira prema svima, ali ne mogu obećati svima da ćemo ih pustiti, možda će njih dvoje-troj ići u nove sredine - rekao je Bjelica.

Zagreb: U posljednjem kolu HT Prve lige sastali se Dinamo i Hajduk

- Dignite ruke u zrak tko dogodine ostaje u Dinamu - našalio se jedan kolega, a uočili smo kako su ruke podigli Ademi, Leovac i Bjelica. Drugi su se na to baš nasmijali. Među njima je bio i Dani Olmo koji je znakovito, igru napustio u 90. minuti kako bi još jendom (posljednji put?) dobio ovacije Maksimira.

- Vidjet ćemo kakva će biti njegova situacija, Dani je jedan od naših stožernih igrača. Treba mu čestitai kao svima, izrastao je u sjajnog nogometaša, a riječ je o vrhunskom dečku. Sve će doći na red u svoje vrijeme, hoće li Dani otići sada, za tri mjeseca ili godinu dana još ne znamo. I kakva god bila naša odluka, on će je prihvatiti na najbolji mogući način.

O pripremama nije imalo smisla trošiti puno riječi, Bjelica je tu bio kratak.

- Čekajte, prvo slijedi odmor. Puno će igrača biti u reprezentacijama, bit će ovo komplicirano ljeto, skupljat ćemo se u terminima. Neće nam biti lagano dogodine, ali želimo kao i do sada ostvariti dobar rezultat, pa i ući u Ligu prvaka - završio je Bjelica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.