Obavijesti

Sport

Komentari 655

Perić srušio Osječane s dva gola

Perić srušio Osječane s dva gola
11

Osječani su rano primili gol, ali nakon toga izjednačili preko Belje. Bjeličini izabranici bolji su bili u prvih 45 minuta, ali nisu poveli. U nastavku su se probudili 'modri' i mirno pobijedili

U derbi utakmici šestog kola HNL postignuto je čak sedam pogodaka, a nogometaši Dinama su na maksimirskom stadionu svladali Osijek s 5-2 (1-1). Dinamo je poveo vrlo rano, već u trećoj minuti je zabio Mislav Oršić. Osijek je preko Diona Drena Belje izjednačio u 28. minuti. U nastavku susreta prvo je Dinamo pobjegao na 3-1 golovima Brune Petkovića i Dine Perića, dok je Osijek smanjio na 2-3 golom Laszla Kleinheislera u 74. minuti. U finišu utakmice još je jednom strijelac bio Perić, a sve je zaključeno autogolom Jurčevića za 5-2.

Bočkaj dokazao Čačiću kako Dinamo ipak ima lijevog beka...
Bočkaj dokazao Čačiću kako Dinamo ipak ima lijevog beka...

Dinamo je utakmicu otvorio na najbolji mogući način te je poveo već u trećoj minuti. Ivanušec je ukrao loptu osječkoj obrani te se sjurio desnom stranom. Ubacio je pred gostujuća vrata gdje je Oršić iz drugog pokušaja, nakon što mu se lopta sretno odbila u noge, zabio pod gredu za 1-0.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijač Dinama bacio protezu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Bacio nogu 00:57

Osijek zbog primljenog pogotka nije potonuo, već je, čak štoviše, počeo dominirati maksimirskim travnjakom. Prvo je pokušao Fiolić, potom je u 14. minuti odlično raspalio Kleinheisler, ali je pogodio vratnicu. Nastavio je Osijek napadati pa je samo minutu kasnije pucao Lovrić. Livaković je odlično reagirao, obranio, a na odbijenu loptu je natrčao Beljo i zatresao mrežu Dinama. No, pogodak je poništen zbog zaleđa.

Utakmica između Dinama i Osijeka  u sklopu 6. kola SuperSport HNL-a

No, u 28. minuti Beljo je ipak bio strijelac za 1-1. Miloš je ubacio, Beljo se bolje snašao od Lauritsena i postigao pogodak, svoj četvrti u sezoni koliko je dao i prethodni strijelac na dvoboju Oršić. Do kraja poluvremena se igralo ravnopravno, a na početku nastavka za Dinamo su u igru ušli Drmić i Špikić. Žestoko je krenuo Dinamo po novo vodstvo te je poveo u 53. minuti. Moharrami je ubacio, a vrlo spretno je glavom loptu zahvatio Petković i pogodio osječku mrežu za 2-1.

Pogledajte golove iz derbija: Beljo golom izazvao dinamovce, nevjerojatan i čudan gol Lacike
Pogledajte golove iz derbija: Beljo golom izazvao dinamovce, nevjerojatan i čudan gol Lacike

Dinamo je nastavio napadati pa je vrlo brzo moglo biti 3-1, ali je Drmić pucao sasvim blizu gostujuće vratnice. U 65. minuti nije bilo spasa gostima. Bočkaj je sve pripremio Periću, a ovaj je glavom pogodio za 3-1. Nada se Osijeku pojavila u 74. minuti kada je smanjio svoj zaostatak na 2-3. S 20 metara je pucao Kleinheisler, a lopta se odbila od Mišića i u visokom luku uletjela u domaću mrežu.

Utakmica između Dinama i Osijeka  u sklopu 6. kola SuperSport HNL-a

Niz pogodaka u drugom dijelu se vrlo brzo nastavio. U 82. minuti je Dinamo reprizirao treći pogodak. Bočkaj je ubacio, a Perić je još jednom glavom zakucao loptu u mrežu za 4-2 i potvrdu Dinamovog slavlja u jubilarnom 100. derbiju protiv Osijeka. Na samom kraju još je i Jurčević pogodio vlastitu mrežu za konačan rezultat 5-2. Dinamo je ovom, petom ligaškom pobjedom u sezoni, učvrstio prvo mjesto, dok je Osijek ostao nisko, na osmom mjestu ljestvice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 6. kolo 21.05 , Maksimir; sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)
Dinamo
3' Oršić, 53' Petković, 66', 82' Perić, 90'+3' ag
5 : 2
Osijek
29' Beljo, 74' Kleinheisler
Sortiranje događaja
KRAJ

Dinamo je odličnim drugim poluvremenom slavio protiv Osijeka na Maksimiru.

90'+3' GOL DINAMO 5-2

Špikić je pobjegao obrani gostiju i ubacio, a loptu je u svoju mređu poslao Jurčevič nakon čega je Kolarić dosudio kraj.

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade.

88'

Smirila se situacija otkad je Dinamo otišao na dva razlike. Osječani imaju još malo vremena, a teško da će uspjeti zabiti dva gola.

82' GOL DINAMO 4-2

Nakon vrhunske lopte Baturine odlično se ubacio Špikić iza obrane gostiju, ali ni on nije uspio prebaciti Ivušića. Nedugo nakon toga je Dinamo zaradio korner iz kojeg su zabili gol! Ubacio je Bočkaj, a opet pogodio Perić glavom!

Komentari 655