Obavijesti

Sport

Komentari 28

Bjelica: VAR nije perfektan, a Rudeš bi ionako ispao iz lige...

Bjelica: VAR nije perfektan, a Rudeš bi ionako ispao iz lige...
1

Ne bi VAR promijenio da Istra ide u doigravanje za ostanak, a da smo mi uvjerljivo prvaci. Prvenstvo će biti regularnije iako je ovo prvenstvo možda bilo najregularnije ikad, rekao je Nenad Bjelica

VIDEO

Zaslužena pobjeda, mogli smo slaviti i još uvjerljivije, svaka čast mojim igračima na profesionalnosti i ovim gledateljima koji su po ovakvom vremenu došli na stadion, rekao je Nenad Bjelica.

I četvrti put ove sezone Bjelica je u HNL-u bio bolji od prijatelja Sergeja Jakirovića

- Eto tako je ispalo. Ja sam prijatelj s mnogim trenerima HNL-a, ali kad se igra onda uvijek idem po pobjedu. Tako je bilo i danas. Dobar sam prijatelj i sa Cvitom pa smo pobijedili Istru. To nema nikakve veze, nakon utakmice se samo srdačno pozdravim kao što sam i danas napravio sa Sergejom.

Analize su pokazale kako je Dinamo u posljednjim utakmicama bio oštećen.

- Da netko ne kaže da Bjelica ne komentira suđenje kad ima 20 bodova prednosti, doista ga ne komentiram. Pa nisam ga ni komentirao u Europi protiv Young Boysa, Fenerbahčea i Benfice u Lisabonu kad su suci donosili diskutabilne odluke - rekao je trener Dinama, a zatim odgovorio na pitanje o VAR-u. Iduće sezone ćemo i u HNL-u imati VAR.

- Svi trebaju otići na edukaciju. Treneri, igrači, novinari, kako bi svi znali u kojim se situacijama VAR uopće i može koristiti. Imao sam VAR kad sam bio trener u Poljskoj pa su opet neke situacije bile nejasne. Mi šest mjeseci nismo znali za što se VAR može 'zvati'. U jednoj utakmici je moj Lech oštećen za tri penala, a sudac niti jednom nije koristio VAR. Sigurno je da će VAR pomoći regularnosti našeg prvenstva, ali vjerujte mi, nije perfektan. To ćete svi vidjeti. Prvenstvo će biti regularnije iako je ovo prvenstvo možda bilo najregularnije ikad. Ne bi VAR promijenio da Rudeš ispada iz lige, da Istra ide u doigravanje za ostanak, a da smo mi uvjerljivo prvaci - rekao je Bjelica.

Dinamo u subotu čeka utakmica protiv Intera.

- Vjerujem kako ću za tu utakmicu na raspolaganju imati svih 27 igrača. Vjerojatno ću sve igrače imati na raspolaganju i za finale Kupa, ali bilo kako bilo, na finale u Pulu vodim cijelu momčad - završio je Bjelica.

Sergej Jakirović čestitao je Dinamu na zasluženoj pobjedi:

- Čim sam vidio sastav Dinama, shvatio sam koliko nas respektiraju. Čestitam im na pobjedi, a mi u posljednja dva kola idemo po nove bodove da zaokružimo ovu sjajnu sezonu - rekao je Jakirović.

Gorica ima 53 boda dva kola prije kraja.

- Split je s 54 boda bio najbolji debitant u povijesti Prve lige, mi ih želimo 'skinuti' i postati to - rekao je Jakirović, koji se i sam na kraju osvrnuo na VAR:

- Sigurno je da će pomoći sucima, na njima je ogroman pritisak, olakšat će suđenje i regularnost za 70-80%, ali se slažem s Nenom da neke situacije i dalje neće biti jasne. Pratim puno europskih utakmica i bilo je puno takvih slučajeva da se ni nakon pregledavanja snimke nije znalo što se treba suditi - rekao je Jakirović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka