Sport

Komentari 20

Bjeličina božićna želja: Trebaju nam krila koja će kombinirano isporučiti 15 golova po sezoni

Bjeličina božićna želja: Trebaju nam krila koja će kombinirano isporučiti 15 golova po sezoni

Ako budemo imali mogućnost pojačati se, naći ćemo već igrače koji su nam potrebni. Trebaju nam krila koja će kombinirano imati 15 golova u sezoni. S tim smo imali problema ove jeseni, kaže Nenad Bjelica

Osijek u 20. kolu HT Prve lige na Poljudu protiv Hajduka želi srušiti klupski rekord i ostati neporažen 16. utakmicu u nizu, ali gleda se i prema prijelaznom roku.

POGLEDAJTE VIDEO: Dino Mataković napisao himnu Osijeka

- Ako budemo imali mogućnost pojačati se, naći ćemo već igrače koji su nam potrebni - smatra trener Osijeka Nenad Bjelica, prenosi Glas Slavonije.

Osijek je u 19 utakmica primio tek 14 golova, ima najbolju obranu lige, ali šteka u napadu. "Bijelo-plavi" zabili su samo 29 golova dok je, primjerice, drugoplasirana Rijeka zabila 41. Bjelica itekako zna što bi ga razveselilo za Božić.

- U prvom redu to bi bio neki krilni napadač. Od takvih igrača očekujem doprinos od 15-ak pogodaka po sezoni kombinirano jer su dvojica u momčadi, a mi smo imali problem s tim ove jeseni. Ivan Fiolić je popravio tu statistiku, ali ti krilni napadači trebali bi nam donijeti bolji učinak.

Glas Slavonije javlja da će se tržište pročešljati i u potrazi za lijevim bekom. Petar Bočkaj u potpunosti se adaptirao na tu poziciju, jedan je od najboljih igrača lige, ali nema pravu zamjenu. Povremeni slovenski reprezentativac Mario Jurčević ipak nije taj, ove sezone pao je u drugi plan, priliku je na lijevom beku dobivao čak i ukrajinski stoper Jevhen Čeberko.

Bjelica će pokušati izvući maksimum i iz unutarnjih rezervi. Ramon Mierez zabio je u 19. kolu protiv Šibenika prvi put nakon 15. kolovoza i utakmice s Rijekom. Prošle sezone bio je najbolji topnik lige s 22 gola i sigurno nije zaboravio igrati nogomet. Ima tu još igrača na koje Bjelica računa.

- Odlična je vijest što se Petar Brlek posve vratio nogometu nakon teške ozljede, on će nam biti veliko pojačanje za proljeće - podvukao je strateg "bijelo-plavih".

Najčitaniji članci