Obavijesti

Sport

Komentari 20

Blanka: Cilj u idućoj godini je vidjeti koliko visoko mogu ići

Blanka: Cilj u idućoj godini je vidjeti koliko visoko mogu ići
12

Blanka Vlašić najbolja je sportašica, a Ivica Kostelić najbolji sportaš u 59. izboru Sportskih novosti. Nagrađena je i vaterpolska reprezentacija i košarkašice Gospića

VIDEO

Na dodjeli nagrada Sportskih novosti za najbolje sportaše u 2010. godini Blanka Vlašić pojavila se u kratkoj kožnoj haljinici i visokim štiklama.

- Iza mene je tim modnih stručnjaka kojima kažem što želim. Ovoga puta poželjela sam kožu - rekla je Blanka i dodala:
- Volim ovakve prigode, kad mogu pokazati ženstvenost. Tijekom godine nema ih baš previše.

Najbolja hrvatska sportašica, ali i najbolja svjetska atletičarka, nije oduševljena godinom iza sebe.

- Svi oni koji su bili uz mene mogli su primjetiti da nešto nije bilo u redu. Ali to je možda i dobro, bez ovakvih godina, bez teških trenutaka, teško možeš ići naprijed. Bolje sam upoznala sebe, vidjela gdje su neke moje granice i spoznala da imam mentalnu snagu koja me može voditi naprijed - kaže Blanka, koja je nagradu primila iz ruku sugrađanina Gorana Ivaniševića.

- To mi je posebno drago, ipak je Goran sportska legenda.

Ima Blanka i želje za iduću godinu...

- Želim vidjeti koliko visoko mogu ići, to će mi biti glavni cilj u 2011. godini - rekla je Blanka, koja se odmara uz prijatelje i knjigu. Nedavno je upisala Visoku školu sportskog menadžmenta u Splitu.

- Fakultet ide jako dobro, zadovoljna sam, iako nisam navikla na provođenje vremena uz knjigu. U pravu su svi koji kažu da je najteže opet početi učiti kad jedanput prestaneš. I za učenje je potreban kontinuitet - rekla je Blanka.

Novu godinu dočekat će s prijateljima.

- Svaku stanku u sezoni koristim djelomično i za uživanje, i na dočeku ću si dati malo oduška. Hvala tati što mi je to dozvolio - nasmijala se Blanka.

Među prvim čestitarima bio je Ivica Kostelić, koji je nekoliko minuta prije dobio nagradu za najboljeg sportaša godine.

- Ova godina bila je zaista dobra, ostvarili smo sve što smo zacrtali. Generalno gledajući, godina je bila kao iz knjiga, sve je teže održavati ovakvu razinu rezultata - rekao je Kostelić.

Pitali su ga je li ova godina idealna za osvajanje Velikog globusa u Svjetskom kupu.

- Kako je jedanput rekla Janica, nisu medalje zelje da ih je tako lako nabrati. A Svjetski kup je možda najteže osvojiti općenito u sportu - kaže Ivica.

Najbolja momčad je vaterpolska reprezentacija, koja je u Svjetskoj ligi uzela broncu. A onda pred svojom publikom, u Zagrebu, osvojila i europsko zlato.

- Ova je nagrada potvrda naše vrijednosti, budući da je u vaterpolu ipak sve teže doći do medalje. No dat ćemo sve od sebe da i iduće godine budu što sličnije ovoj - rekao je izbornik Ratko Rudić.

Među djevojkama bilo je gusto, a nagradu za najbolju ekipu godine dobile su košarkašice Gospića CO, osvajačice regionalne lige i domaćeg prvenstva.

- Presretni smo zbog ovakvog priznanja, ovakva se sezona dogodi jedanput ili nijedanput u životu - kaže trener Stipe Bralić.

Nagradu za fair-play dobili su odbojkaši Mladosti, koji su devet mjeseci bili bez plaće, no ipak su se uspjeli dovući do dva europska Final Foura. U Challenge Cupu bili su drugi, u Srednjoeuropskoj ligi treći.
- Dečki su zaista uložili nevjerojatan trud i zato im svaka čast na svemu što su postigli - čestitao je trener Rade Malević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica