Obavijesti

Sport

Komentari 6

Blanka nakon pobjede: Ovaj skok je melem na moje rane

Blanka nakon pobjede: Ovaj skok je melem na moje rane
7

'Zahvalila sam Bogu, Isusu, ma svima... više ni sama ne znam kome sam zahvaljivala. Suze su mi potekle niz lice, ali to je ovoga puta bio odličan osjećaj'

VIDEO

Blanka Vlašić je u Pragu preskočila 200 centimetara, no iako joj je to već 162. skok preko magične granice, ovaj je bio poseban. Kako zbog toga jer je prvi nakon dugog oporavka, tako i zato jer nakon Praga s puno više optimizma čeka dvoransko SP u Sopotu sljedećeg tjedna.

Svi putnici su već odavno izašli s terminala Splitske zračne luke u Resniku, jedino se još čekala Blanka Vlašić, koja se u toaletu sređivala za izlazak pred kamere.

- Spavala sam gotovo cijelim putem, ni stjuardese me nisu mogle probuditi, iako su im moje noge smetale u prolazu – nasmijala se pospana, ali dobro raspoložena Blanka, koja je u Pragu preskočila 200 centimetara i ispunila normu za SP.

- Buđenje je bilo već u 3.30, tako da sam jako malo spavala, no to su sada slatke brige. Nakon skoka preko dva metra, sve se zaboravlja.

Blanka je rekord mitinga preskočila iz trećeg pokušaja, pogledala je prema letvici, a onda sklopila ruke, pogledala prema gore...

- Zahvalila sam Bogu, Isusu, ma svima... više ni sama ne znam kome sam zahvaljivala. Suze su mi potekle niz lice, ali to je ovoga puta bio odličan osjećaj. U jednoj noći se sve promijenilo, skočila sam rezultat iznad svojih očekivanja, a to je kod mene rijetko. Jučerašnji nastup bio je melem na sve moje rane, sretna sam i zadovoljna, sve više od ovoga bilo bi suludo za očekivati.

Nadu Blanka nikad nije gubila.

- I kad objektivno nema nikakvih izgleda ja mislim da ima. Bogu ništa nije nemoguće, to je dokazao i jučer. Osim rezultata, najvažnije je da sam skakala bez boli u tetivi, sad treba vidjeti kako će biti u Sopotu - kazala je naša najbolja visašica, koja već gleda prema SP-u, na koji putuje u utorak.

- Voljela bih ući u finale sa što manje skokova i muke, tako da relativno svježa skačem u finalu. Inače mi nije teško skakati dan za dan, jer imam dosta iskustva, ali treba vidjeti kako će to noga podnijeti. Očekivanja? Uvijek ista, to je jedno natjecanje i sve je moguće.

Pohvalila je i kolegicu Anu Šimić.

- Ona je nova nada hrvatskog sporta, zadovoljna sam što smo sada dvije, pravit ćemo jedna drugoj društvo, bit ćemo jedna drugoj potpora. Njeni rezultati su iz natjecanja u natjecanje sve bolji i navijam za nju da dogura što dalje. Dosta vam je bilo za danas, moram na vađenje krvi - kazala je ozbiljno na odlasku, a onda uz osmjeh dobacila:

- Ma nije mi ništa, doktori žele provjeriti kakva je krvna slika nakon napora, ha, ha, ha...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka