Obavijesti

Sport

Komentari 6

Blanka propušta SP: Riskirala bih nastup u Riju, a to ne želim

Blanka propušta SP: Riskirala bih nastup u Riju, a to ne želim
4

Skokovi u Splitu potvrđuju mi da sam u odličnoj tjelesnoj formi, možda i najboljoj u životu. No, još imam problema s desnom Ahilovom tetivom, kaže Blanka Vlašić...

VIDEO

Usprkos pobjedi na dvoranskom mitingu u Splitu, hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić više neće nastupati do kraja dvoranske sezone. To znači da neće nastupiti niti na svjetskom dvoranskom prvenstvu koje će se od 17. do 20. ožujka održati u Oregon Convention Centru u Portlandu.

- Nakon mitinga u Splitu odlučila sam propustiti nastavak dvoranske sezone, pa tako neću nastupiti ni na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu -poručila je Blanka pojasnivši svoju odluku.

- Skokovi u Splitu potvrđuju mi da sam u odličnoj tjelesnoj formi, možda i najboljoj u životu. No, još uvijek imam problema s desnom Ahilovom tetivom i to me sputava u nastupima. Ne želim skačući u takvom stanju riskirati nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru jer to je, dakako, moj glavni cilj ove sezone - kazala je Vlašić.

Blanka je na natjecanju održanom u petak u dvorani "Gripe" pobijedila s preskočenih 1.95 metara ispred mlade Čehinje Michaele Hrube, aktualne juniorske viceprvakinje svijeta koja je sa 1.93 metara postavila novi osobni rekord, dok je treće mjesto zauzela Uzbekistanka Nadija Dušanova sa 1.88m. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlašić je pobjedu osigurala sa samo tri skoka, te je sva tri puta bila uspješna, na 1.85m, 1.91m i 1.95m. Usprkos bolovima u desnoj Ahilovoj tetivi, nakon osiguranja pobjede pokušala je preskočiti dva metra čime bi postavila novi najbolji rezultat u svijetu ove godine, ali je odustala već nakon prvog rušenja letvice

- U petak sam preskočila 195 cm skačući, praktički, na jednoj nozi. To mi govori da bih, ako se pripremim na pravi način kao uoči prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu, u Riju mogla letjeti jako visoko. Nadam se da svi razumiju ovu moju odluku da ne ulazim u nerazumne rizike u olimpijskoj godini. Sa svojim timom ću odmah započeti s pripremama i rehabilitacijom kako bih bila spremna za Olimpijske igre u Riju - rekla je Blanka.

Vlašić je hrvatska rekorderka s preskočenih 208 cm što je drugi rezultat svih vremena. Više od nje skočila je tek svjetska rekorderka Stefka Kostadinova, 209 cm. Blanka je bivša dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis (2007, 2009) i bivša svjetska dvoranska prvakinja (2008, 2010). Jedno je bila europska prvakinja (2010), a na OI u Pekingu 2008. godine je osvojila srebro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića