Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
146 komentara

Blanka Vlašić: Sramim se što sam Bogu stalno okretala leđa

Sada znam da što god se dogodilo sutra, to nije važno jer sam konačno na pravom putu. Osjećam kako je ranije život prolazio pored mene, ispričala nam je Blanka

Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
146 komentara

Već neko vrijeme Blanka Vlašić (29) intenzivno razmišlja o Bogu i vjeri, a mještani je posljednjih mjeseci viđaju kako redovito odlazi u crkvu. Ovog utorka Blanka je bila na vjerskom skupu u splitskom sjemeništu. Tamo je pričala o vjeri u Boga koja joj je sada, kaže, jača no ikad. 

- Mene kao osobu dosad se mjerilo kroz centimetre, ali sam shvatila da je život nešto puno više. To me smirilo i opustilo. Sada znam da što god se dogodilo sutra, to nije važno jer sam konačno na pravom putu. Imam onoga tko me vodi i tko mi želi dobro. Osjećam kako je ranije život prolazio pored mene, živjela sam kao da je svaki dan generalna proba i veliko je pitanje da sam dostigla uspjeh kojem sam težila, bi li me to ispunilo - rekla nam je Blanka

Žao joj je što je dosad na neki način Bogu okretala leđa, a znala je da je on cijelo vrijeme uz nju.

Atletičarka kaže da se na neki način vratila svojim počecima jer je vjera oduvijek bila dio nje, a na skupu se možda malo više otvorila jer je osjetila naklonost ljudi koji su je slušali. 

- Više ništa u mom životu nije 'Moram, moram, moram', sad sve gledam drugačije i moram priznati da mi je lijepo osloniti se na nekoga jer daleko smo mi od toga da sve možemo sami - pojašnjava.

- U najtežim trenucima čovjek traži oslonac i smisao života jer kad izgubiš svjetovne oslonce, kad padneš ispod razine na koju si navikao misliš da si izgubio sve, ali zato, na drugoj strani, dobiješ puno više - govori Blanka.

Naši partneri pišu
Message