Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
118 komentara

Blanka Vlašić poklonila broncu svetištu: Skačem za Gospodina

Brončana hrvatska olimpijka Blanka Vlašić održala je katehezu pred 1500 mladih u Nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici govorivši o obraćenju i iskušenjima kroz koja je osjetila Božju prisutnost

Foto: Zagrebačka nadbiskupija/Facebook
118 komentara

To je poseban dar za mene, Božje čudo. Medalja je nešto što ne želim pripisati sebi, to pripada samo Gospodinu. Tamo gdje sam ja stala, On je preuzeo kormilo, govorila je Blanka Vlašić nakon senzacionalne bronce u skoku u vis na Olimpijskim igrama u Riju.

Hrvatska visašica, koja proteklih godina neskriveno pokazuje privrženost katoličkoj vjeri, boravila je ovu subotu u Nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici, gdje je bila posebna gošća 285. zavjetnog hodočašća Grada Zagreba i Nadbiskupijskog hodočašća mladih.

Blanka je mnoštvu mladih kojih se, prema procjenama organizatora, okupilo više od 1500, ispričala kako ju je Bog vodio kroz najteže trenutke sportske karijere, a ozljedu Ahilove tetive doživjela je kao križ koji mora nositi.

 

Posted by Zagrebačka nadbiskupija on 10. rujna 2016

- Pitala sam se ima li to sve uopće smisla, no nakon osvojene medalje uvidjela sam da me boljelo kako bi mi Gospodin pokazao da nešto na što sam računala ne mora biti ako On tako odluči. Sada skačem za Gospodina i sve što radim prikazujem Njemu. Ja više nisam bitna - poručila je Blanka.

Splićanka je riječi koje je izrekla u Riju, ali i Mariji Bistrici potvrdila poklonivši brončanu medalju svetištu. Prigodnim riječima zahvalio joj je nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić.

- Ta će medalja sad biti kod Marije, ali bit će i još više tvoja. Neka ti ona bude blagoslov na svim životnim putovima - kazao je Josip Bozanić.

Naši partneri pišu
Message