Obavijesti

Sport

Komentari 40

'Blatter me pipao po guzici dok sam suigračici davala nagradu'

'Blatter me pipao po guzici dok sam suigračici davala nagradu'
1

Posljednjih par dana razmišljala sam o svim neugodnim situacijama u kojima smo se našle moje suigračice i ja. Bili su tu treneri, doktori, menadžeri pa čak i suigračice, priznala je američka golmanica

VIDEO

Bivša američka nogometašica, Hope Solo, optužila je bivšeg predsjednika Fife, Seppa Blattera, da ju je neprimjereno dodirivao tijekom dodjele Zlatne lopte 2013. godine.

Za medije je izjavila kako ju je Blatter "primio za guzicu" tijekom dodjeljivanja Zlatne lopte najboljoj nogometašici svijeta. Rekla je kako se morala smiriti kako bi održala govor prije nego li je predala prestižnu nagradu svojoj suigračici Abby Wambach.

- Bila sam u šoku i potpuno me izbacio iz takta. Morala sam se brzo pribrati i smiriti kako bih svojoj suigračici predala najveću nagradu u njenoj karijeri. Fokusirala sam se u potpunosti na nju kako bih što prije zaboravila što se maloprije dogodilo.

Blatter je izjavio kako je njena optužba smiješna i potpuno opovrgnuo njene tvrdnje.

U posljednje vrijeme sve češće mnoge poznate osobe su izašle u medije s optužbama za seksualno uznemiravanje usmjerene prema ljudima na visokim pozicijama. Hope Solo je pružila podršku preko društvenih mreža svima onima koji su se našli u sličnoj situaciji poput nje.

- Posljednjih par dana razmišljala sam o svim neugodnim situacijama u kojima smo se našle moje suigračice i ja. Bili su tu treneri, doktori, menadžeri pa čak i suigračice! Neprimjereni komentari, neželjeni odnosi i primanje za guzicu. Treneri i izvršni direktori koji pričaju o grudima i izgledu nogometašica. Uvijek sam se znala oduprijeti tome, ali počinitelji nikada nisu bili kažnjeni. To se mora promijeniti!

Ovo nije prvi put da se Blatter našao u neugodnoj situaciji. U siječnju 2004. Blatter je predložio da nogometašice igraju u užim hlačicama.

- Mogle bi na primjer nositi uže hlačice. Nogometašice su jako lijepe i već imaju neka pravila koja se razlikuju od nogometaša, kao što je igranje s lakšom loptom. Tako bi nogometašice bile u skladu s modom!

Blatter (81) je pet puta bio izabran za predsjednika Fife između 1998. i 2015. godine, ali je poziciju izgubio zbog brojnih afera. Hope Solo (36) pak nije nastupila od 2016. jer je dobila šestomjesečnu suspenziju zbog nazivanja švedskih nogometašica "hrpom kukavica".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe