Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
40 komentara

'Blatter me pipao po guzici dok sam suigračici davala nagradu'

Posljednjih par dana razmišljala sam o svim neugodnim situacijama u kojima smo se našle moje suigračice i ja. Bili su tu treneri, doktori, menadžeri pa čak i suigračice, priznala je američka golmanica

Foto: Carmen Jaspersen/DPA/PIXSELL, Marijan Murat/DPA/PIXSELL
40 komentara

Bivša američka nogometašica, Hope Solo, optužila je bivšeg predsjednika Fife, Seppa Blattera, da ju je neprimjereno dodirivao tijekom dodjele Zlatne lopte 2013. godine.

Za medije je izjavila kako ju je Blatter "primio za guzicu" tijekom dodjeljivanja Zlatne lopte najboljoj nogometašici svijeta. Rekla je kako se morala smiriti kako bi održala govor prije nego li je predala prestižnu nagradu svojoj suigračici Abby Wambach.

- Bila sam u šoku i potpuno me izbacio iz takta. Morala sam se brzo pribrati i smiriti kako bih svojoj suigračici predala najveću nagradu u njenoj karijeri. Fokusirala sam se u potpunosti na nju kako bih što prije zaboravila što se maloprije dogodilo.

Blatter je izjavio kako je njena optužba smiješna i potpuno opovrgnuo njene tvrdnje.

U posljednje vrijeme sve češće mnoge poznate osobe su izašle u medije s optužbama za seksualno uznemiravanje usmjerene prema ljudima na visokim pozicijama. Hope Solo je pružila podršku preko društvenih mreža svima onima koji su se našli u sličnoj situaciji poput nje.

- Posljednjih par dana razmišljala sam o svim neugodnim situacijama u kojima smo se našle moje suigračice i ja. Bili su tu treneri, doktori, menadžeri pa čak i suigračice! Neprimjereni komentari, neželjeni odnosi i primanje za guzicu. Treneri i izvršni direktori koji pričaju o grudima i izgledu nogometašica. Uvijek sam se znala oduprijeti tome, ali počinitelji nikada nisu bili kažnjeni. To se mora promijeniti!

Ovo nije prvi put da se Blatter našao u neugodnoj situaciji. U siječnju 2004. Blatter je predložio da nogometašice igraju u užim hlačicama.

- Mogle bi na primjer nositi uže hlačice. Nogometašice su jako lijepe i već imaju neka pravila koja se razlikuju od nogometaša, kao što je igranje s lakšom loptom. Tako bi nogometašice bile u skladu s modom!

Blatter (81) je pet puta bio izabran za predsjednika Fife između 1998. i 2015. godine, ali je poziciju izgubio zbog brojnih afera. Hope Solo (36) pak nije nastupila od 2016. jer je dobila šestomjesečnu suspenziju zbog nazivanja švedskih nogometašica "hrpom kukavica".

Naši partneri pišu
Message