Obavijesti

Sport

Komentari 6

Boban otkrio da ga je Ibra zvao na Badnjak pa šokirao izjavom

Boban otkrio da ga je Ibra zvao na Badnjak pa šokirao izjavom

Apsurdno je da je u tom trenutku, za klub koji je osvojio sve što se može osvojiti, povratak 38-godišnjaka bio toliko ključan. Da smo doveli Haalanda ili Mbappéa ništa se ne bi promijenilo, kaže Boban

VIDEO

Talijanski velikan AC Milan konačno proživljava sretnije trenutke. Nakon cijelog desetljeća problema i turbulencija, klub sa San Sira igra Ligu prvaka prvi put poslije sedam godina i trenutno drži drugo mjesto Serie A iza Napolija i ispred Intera.

POGLEDAJTE VIDEO: Đoković i Boban slavili na Wembleyju

Pokretanje videa...

Đoković i Boban slavili na Wembleyu VIDEO

Milan je u sedam odigranih kola neporažen u ligi pa u kombinaciji dojma ove i prošle sezone u kojoj su 'rossoneri' završili na drugom mjestu iza prvaka Intera, može se reći kako konačno ima svijetlu budućnost. Svlačionica vrvi talentiranim igračima od kojih su neki već sada svjetske klase, a neki će to tek postati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Serie A - Atalanta v AC Milan

Do revolucije u crveno-crnoj svlačionici došlo je onog trenutka kada je klub preuzela Elliott grupa. Milan je promijenio politiku i zdrave temelje stvorio na dovođenju mladih igrača za što je, uz Paola Maldinija, najveće zasluge imao Zvonimir Boban. Mladim igračima trebala je čvrsta, zrelija ruka. Ruka samoprozvanog Boga Zlatana Ibrahimovića.

- Njegov povratak promijenio je sve. Nazvao me na Badnjak, 24. prosinca 2019. godine u 22.30. Bio je to ključan trenutak. Zazvonio mi je mobitel i na zaslonu je pisalo "Ibrahimović". Javio sam se, a Ibra je rekao: "Čestitam. Ti i Milan ste upravo potpisali Zlatana Ibrahimovića" - prisjetio se Zvonimir Boban u razgovoru za Sportweek pa dodao:

- Zlatan je posebna osoba. Njegova osobnost dovoljna je za cijelu momčad. Pomalo je apsurdno da je u tom trenutku, za klub koji je osvojio sve što se može osvojiti, povratak 38-godišnjaka bio toliko ključan. Da smo doveli Haalanda ili Mbappéa ništa se ne bi promijenilo. Niti jedan igrač na svijetu nije toliko mogao utjecati na mentalitet momčadi kao Ibrahimović. Njegov utjecaj je nevjerojatan. Zauvijek ću mu biti zahvalan što je donio takvu odluku.

FILE PHOTO: Serie A - AC Milan v Lazio

Boban je napustio mjesto sportskog direktora u Milanu nakon svađe s izvršnim direktorom kluba Ivanom Gazidisom. Gazidis je, prema Bobanovim riječima, radio njemu i Maldiniju iza leđa i donosio odluke protivno nekim njihovim potezima i politici kluba u tom trenutku.

Legenda Milana i Vatrenih stoga je u sudskom postupku protiv kompletne Elliot Grupe kao poslodavca.

- U sporu sam s Elliot grupom, ne s Milanom. Nikada se ne bih mogao sporiti s ovim klubom. Milan je uvijek bio i bit će moja velika ljubav. I danas pratim sve utakmice. Ne žalim ni za jednom odlukom koju sam donio jer možeš puno toga podnijeti zbog ljubavi, ali ne možeš izgubiti svoje dostojanstvo. Vrijeme je pokazalo da sam tada bio u pravu i da je klub na pravom putu - rekao je Boban.

Dotaknuo se i trenutnog stanja Ivana Gazidisa, s kojim je imao razmirica. Gazidisu je u međuvremenu dijagnosticiran rak grla protiv kojeg se uspješno bori.

- Iskreno mi je žao zbog njegove bolesti. Želim mu sve dobro i da se čim prije oporavi.

U intervjuu je pohvalio Sandra Tonalija za kojeg kaže da je "fenomen čija je zasluga što Milan puno bolje kontrolira loptu u sredini te da bi jednog dana u budućnosti mogao postati veliki igrač" i sina Paola Maldinija Daniela jer "nitko kao Maldiniji ne ocrtavaju povijest kluba".

No, ne misli da je Milan pretendent za naslov prvaka Serie A.

- Ne mislim da će Milan osvojiti scudetto ove sezone. Nešto još uvijek nedostaje. Napoli i Inter imaju neke prednosti naspram drugih. Nogomet je nepredvidiv, ali logika mi nalaže drugačije. Ipak, ne isključujem uspjeh Milana - zaključio je Boban.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida