Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bogdanović i Zubčić zabili 51 koš i zaustavili Union Olimpiju

Bogdanović i Zubčić zabili 51 koš i zaustavili Union Olimpiju
1

Cibona je odigrala najbolju utakmicu sezone i pobijedila Union Olimpiju 84-81, pa nakon četiri kola u NLB ligi više nema neporaženih momčadi

VIDEO


Prvi put ove sezone Cibona se nije raspala usred utakmice. Bojan Bogdanović i Tomislav Zubčić pružili su najbolje partije svojih mladih karijera, a "vukovi" su iščupali pobjedu protiv odličnih "zmajčeka", kojima je to prvi poraz u novoj sezoni.


- Dobili smo momčad koja je po imenima jača od nas i pokazali da se možemo nositi i s takvima - rekao je Zubčić, koji je postigao 18 koševa, među kojima i tricu za vodstvo 81-78 nešto više od pola minute prije kraja.


Tricom je odgovorio Jagodnik, a onda je Rok Stipčević, koji se do tada uglavnom sramotio, pronašao Marija Delaša, koji prvi put u dresu Cibone nije djelovao potpuno nezainteresirano. Najbolji junior svijeta zakucavanjem uz prekršaj sekundu i pol do sirene postavio je konačni rezultat.


- Ne mogu opisati koliko sam sretan zbog mojih igrača. Odigrali smo svih 40 minuta bez većih oscilacija, kakve su nas dosad pratile. Ovo nam puno znači - rekao je trener Zdravko Radulović.


Bogdanović je bio zaista nezaustavljiv. Zabio je 33 koša, gađao trice 3-7, a za dva poena i s linije slobodnih bacanja 8-9. Ima potpunu slobodu u igri i ogromno samopouzdanje, što se vidi u svakom njegovom pokretu. No prvi put otkad igra seniorsku košarku zablistao je i "vječiti talent" Tomislav Zubčić, koji je pogodio osam od 11 šutova.


- Kako uđem u igru, takav sam do kraja. A ona trica... Odmah sam znao da će ući. Čekao sam je cijelu utakmicu... Ma čekao sam je nekoliko utakmica i zato mi je tako slatka - rekao je presretni Zubo.



CEDEVITA PALA U BEOGRADU


Kako je u subotu Nymburk izgubio u Zadru, a Zagreb kod Krke, nedjelju su kao neporažene momčadi dočekali samo Cedevita i Olimpija. "Zmajčeki" su pali pod Tornjem, a Cedevita u Beogradu kod Partizana. U porazu od branitelja naslova 80-72 Cedevitu su predvodili Amerikanci Corsley Edwards (27 poena) i Dontaye Draper (21).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica