Obavijesti

Sport

Komentari 39

Bogdanović potvrdio da više neće igrati za reprezentaciju!

Bogdanović potvrdio da više neće igrati za reprezentaciju!

Imali smo puno problema s ozljedama. Tako mi je praktički cijeli život, uvijek su nam zbog ozljeda falili najbolji igrači. Pretpostavlja se da s dobrim igračima treba napraviti neki rezultat, ali mi nismo, rekao je Bogdanović

VIDEO

Bio je svjestan da mu je to posljednje natjecanje s reprezentacijom. Htio je ostaviti trag i donijeti nam medalju koju čekamo od 1995. godine. No, opet smo ga vidjeli kako izmučen i razočaran odlazi s parketa. Toliko puta viđen scenarij. S njegove posljednje utakmice za Hrvatsku.

Prošlo je tome pet mjeseci otkako su naši košarkaši teško nastradali od Finske i ispali iz osmine finala EuroBasketa, a tada je zadnji put dres reprezentacije obukao najbolji hrvatski igrač Bojan Bogdanović. Još uoči turnira postojale su naznake da će mu to biti posljednje natjecanje. Htio se oprostiti u stilu, no stigao je novi debakl koji ga je itekako zabolio. Bio je to njegov oproštaj od Hrvatske, no kako tada još nije bilo poznato hoćemo li imati priliku plasirati se u Pariz, postojala je mala mogućnost da odgodi oproštaj za godinu dana.

Olimpijske igre u Parizu tanka su nit koja su držala nadu kako Babo nije odigrao svoje. Naše košarkaši će se sljedećeg ljeta u pretkvalifikacijama boriti za mjesto u glavnom kvalifikacijskom turniru, no sada je gotovo sigurno da tamo nećemo imati pomoć našeg najboljeg igrača. Babo je to potvrdio u razgovoru za Mundo Deportivo.

- Stav mi je isti kao prošlog ljeta i ne mislim da će se promijeniti - rekao je Bojan koji je u nedavnom istupu rekao kako mu se nitko nije javio iz reprezentacije. Da ga barem pokuša nagovoriti da ostane i da mu do znanja da nam još treba. Čak niti sportski direktor Aco Petrović, koji obnaša i funkciju izbornika. I to sve kao da je učvrstilo njegovu odluku.

Zašto nikada nije napravio ozbiljniji rezultat s reprezentacijom?

- Imali smo puno problema s ozljedama. Tako mi je praktički cijeli život, uvijek su nam zbog ozljeda falili najbolji igrači. Pretpostavlja se da s dobrim igračima treba napraviti neki rezultat, a zašto ne možemo, to je pitanje za milijun dolara. Trebali bismo biti bolji, ne znam što reći, ali uvijek je bilo ozljeda.

NBA: Charlotte Hornets at Detroit Pistons

U studenom prošle godine potpisao je dvogodišnji ugovor s Detroitom vrijedan 20 milijuna dolara. U Pistonsima je najbolji igrač i mentor mladim igračima, navijači ga obožavaju, a novim ugovorom osigurao je egzistenciju svojoj obitelji. Jedino što fali je nastup u play-offu kojeg neće vidjeti. Zbog toga su se mnogi hrvatski navijači nadali 'trejdu' u momčad koja pretendira za nešto više od tankiranja i skupljanja pickova. Lakersi su ga htjeli, sjajno bi im došao pakleni šuter koji igra sezonu karijere, no Detroit ga nije htio pustiti. 

Pitanje je hoće li ga pustiti i u sljedećoj sezoni. Sviđala mu se ili ne ova uloga, čelnici ga vide kao bitnog faktora u razvoju mladih igrača. Kada mu ugovor istekne, imat će 36 godina. Ako ga nitko i ne bude htio u NBA ligi, o povratku u Europu ni ne pomišlja. 

EuroBasket Championship - Group C - Croatia v Ukraine

- Mislim da neću više igrati u Europi. Volio bih da su u Europi pravila kao u NBA ligi, ali nije me briga. Sviđa mi se ta debata, drukčiji je stil košarke, mentalitet u Europi je drukčiji, u svakoj utakmici igra se žestoko - kazao je Bogdanović. 

Koja je formula njegovih vrhunskih partija u Detroitu?

- Samo biti ono što jesam. Svaku utakmicu shvaćam ozbiljno, dajem sve od sebe i sad sam prva opcija, pogotovo nakon ozljede Cunninghama. Ali u ovoj fazi karijere ne želim velike brojke, nego momčadski uspjeh i nadam se da ćemo iduće sezone igrati bolje nego ove - rekao je hrvatski košarkaš.

POGLEDAJTE VIDEO: ŠTO ZAGREPČANI KAŽU O ĆIRI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica