Obavijesti

Sport

Komentari 48

Bokšić: Mandžo je pobjednik kao i Juve, zabit će 20 golova

Bokšić: Mandžo je pobjednik kao i Juve, zabit će 20 golova
2

Bivši hrvatski reprezentativac i igrač Juventusa komentirao je dolazak sadašnjega u Torino. Alen Bokšić predviđa uspješnu karijeru Marija Mandžukića u "staroj dami"

VIDEO

Mario Mandžukić provodi svoje prve dane u talijanskom prvaku Juventusu, a tamo je prije 18 godina nastupao još jedan golgeter hrvatske nogometne reprezentacije.

Alen Bokšić u jednoj je sezoni u Juventusu 1996./1997. osvojio Scudetto i europski Superkup, a u Ligi prvaka došao je do finala u kojemu je "stara dama" izgubila od Borussije Dortmund.

- Mario je drugačiji napadač nego što sam ja bio. ima drugačije karakteristike. Bit će pun pogodak za Juve. Vjerujte mi, dobro ga poznajem - kazao je Bokšić u intervjuu za Tuttosport.

- Mandžo je sjajan, sretan sam zbog njega i Juventusa. Nakon Bayerna i Atlética, Mariju je ovo nova avantura u jednom od pet najboljih klubova Europe. "Bianconeri" su doveli vrlo jakog igrača - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mandžo je u Torinu označen kao nasljednik Argentinca Carlosa Téveza, koji se vratio u matični klub Boca Juniors.

- Mario je pravi egzekutor, osobito u šesnaestercu i na visokim loptama, dok je Tévez više išao iza po loptu. Različiti su napadači, ali obojica su svjetske klase. Mandžo je borac i jako koristan u obrani, kad treba visoko pritisnuti protivnika.

Sanjin Strukić/PIXSELL

Alen je u Juveu na dresu nosio devetku koju sada ima Álvaro Morata, dok je Tévez Mandžukiću oslobodio desetku. Bokšić ne želi govoriti o tim brojkama, već o nekim drugim.

- Te sitnice zabavljaju novinare. Nije važan broj na dresu, nego onaj koji ostvariš na kraju sezone. Vidjet ćete sljedećeg lipnja: i Mandžukić i Juventus bit će zadovoljni ostvarenim.

- Koliko golova očekujem? Mario je napadač za 20 golova po sezoni. Pokazao je to u Bayernu, gdje je imao dvojicu velikih igrača kraj sebe, Robbena i Ribéryja, kao i u Atléticu. Na istom nivou ostat će i u Juventusu - naglasio je bivši napadač "kockastih" koji je u 40 nastupa zabio deset golova.

- Optimističan sam jer poznajem Mandžukića jako dobro. Kad sam bio trener reprezentacije (u eri Igora Štimca, op.a.), vidio sam da je ozbiljan, motiviran nogometaš spreman za veliki klub. On je pobjednik, baš kao i Juventus. Mentalitet je isti i siguran sam da će se brzo priviknuti - zaključio je Alen Bokšić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio