Obavijesti

Sport

Komentari 686

Bolan poraz: Thierry Omeyer ponovno nam je spustio roletu

Bolan poraz: Thierry Omeyer ponovno nam je spustio roletu
6

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Francuske 27-25 u prvoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva. Junak je po tko zna koji put bio Thierry Omeyer

VIDEO

Koliko smo već puta vidjeli isti scenarij?! Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Francuske u prvoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva u Danskoj. Slavili su Francuzi 27-25.

U prvom je poluvremenu to izgledalo odlično. Obrana je bila borbena, brza na nogama i Francuzi su izgledali izgubljeno. Hrvatska je trčala u kontre i u više je navrata imala tri razlike.

Bušili smo Cyrila Dumoulina kako smo htjeli, a briljirao je Marko Kopljar koji je poluvrijeme završio sa sedam golova iz osam udaraca. A onda Onesta na gol šalje Thierryja Omeyera. I tu počinje kraj naših nadanja!

Nakon što je Dumoulin u prvih 20-ak minuta obranio tek jedan udarac, Onesta je podigao čovjeka kojeg na terenu nije bilo tri mjeseca. Omeyer jednostavno voli Hrvatsku i u Dansku je došao još uvijek nezaliječenog lakta. Čekao ga je Onesta u prve tri utakmice i kao da ga je spremao samo za Hrvatsku. U prvom dijelu obranio je jedan udarac, no Francuska se pred kraj poluvremena budi i na odmor odlazi s plus jedan (18-17).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I koliko god je Hrvatska odlično igrala u prvom poluvremenu, toliko smo loše ušli u drugi dio. Obrana je bila spora, Kopljar je stao u napadu, Duvnjak kao da nije postojao, a Alilović je na golu bio kao na streljani. Već nakon deset minuta Francuska je bila na velikih plus četiri (23-19), a Omeyer je branio čuda

Hrvatska je od 35. do 44. minute ostala bez gola i već tada bilo je jasno da se toliko dobro nam poznata priča s Francuskom ponavlja. Do kraja utakmice igrali smo loše, bez prave izrađene akcije, a iskusna Francuska to je znala iskoristiti te na kraju slaviti bez većih stresova. 

Fantastični Thierry Omeyer utakmicu je završio s 11 obrana od čega čak 10 u drugom poluvremenu. Najbolji strijelci kod Francuza Karabatić i Guigou sa sedam te Sorhaindo sa pet od pet. Kod Hrvatske Alilović je imao devet obrana, a najbolji strijelac bio je već spomenuti Kopljar sa sedam golova. Manuel Štrlek zabio je pet golova iz pet pokušaja.

Zabili samo osam golova u poluvremenu

Hrvatska je doista igrala čudesno u prvom poluvremenu, no i uz takvu igru Francuzi su na odmor otišli s minimalnom prednosti. I to nas je moralo brinuti. Znali smo da nitko ne može izdržati takav tempo svih 60 minuta i s pravom se bojali nastavka. No pad u drugom dijelu bio je puno veći no što smo to očekivali. U drugih 30 minuta zabili smo samo osam golova! Nevjerojatno! Za jednu takvu reprezentaciju kakva je Hrvatska i nedopustivo.

Pobijediti Poljsku i Rusiju za polufinale

Iako nije vrijedan medalje, ovaj poraz od Francuske mogao bi nas skupo stajati. Sada moramo pobijediti Poljsku i Rusiju želimo li se plasirati u polufinale Europskog prvenstva gdje ćemo vrlo vjerojatno morati igrati protiv domaćina Danske koja je na ovom prvenstvu još neporažena. Prva utakmica na rasporedu je već u utorak u 15.45, a igramo protiv Rusije. Dan kasnije igramo s Poljskom u 20.15 i ta će utakmica vjerojatno odlučiti o drugom polufinalistu jer Francuska već može razmišljati o vjerojatnom sudaru sa Španjolcima.

Kompleksi? Procijenite sami

Bila je to 20. natjecateljska utakmica Hrvatske i Francuske. 'Pijetlovi' su zasad dosta uspješniji, pobijedili su nas 12 puta, Hrvatska je slavila sedam puta, dok je jedna utakmica završila neriješeno. Ovi porazi su uglavnom došli u vrijeme Karabatića, Omeyera i društva, a jesu li to kompleksi ili ne, ne znamo. No za zaključiti da su rezultatski uspješniji od Hrvatske ne treba biti posebno pronicljiv. Ako već naši rukometaši ne smiju, a tako i treba biti u sportu, priznati da ih se boje, nama, promatračima sa strane, Francuzi su posljednjih godina utjerali strah u kosti.

Skupina 2

  • 1. Francuska 6
  • 2. Hrvatska 4
  • 3. Švedska 4
  • 4. Poljska 4
  • 5. Rusija 0
  • 6. Bjelorusija 0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 686
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio