Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
32 komentara

Bolje je investirati u Dolčeka i Čolinu, nego u Memollu i Filipa!

Hajduk je bio i još će neko vrijeme biti prisiljen prodavati svoje mlade igrače, no napokon je u klubu sazrela situacija da dio zarade od transfera mogu reinvestirati u igrače poput Dolčeka, Čoline, Posavca...

Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
32 komentara

Prodaju U-21 reprezentativca Domagoja Bradarića za minimalno 7 milijuna eura te reinvestiranje 1.2 milijuna eura u U-19 reprezentativce Ivana Dolčeka i Davida Čolinu pozdravili su valjda svi kojima je Hajduk na srcu. Pa i šire!  

- 'Ajde da smo i to dočekali, da Hajduk proda svog mladog igrača za ozbiljan novac, a da u isto vrijeme ne oslabi momčad, nego na njegovo mjesto dovede dvojicu još mlađih i jeftinijih – jedan je od komentara koji idu u tom smjeru.

Dok se neke stvari u hrvatskom nogometu i društvu općenito ne promijene, dok klubovi ne budu mogli živjeti od marketinga, TV prava i prodaja ulaznica, bit će prisiljeni prodavati svoje najbolje mlade igrače kako bi preživjeli, a napredovat će samo oni koji to budu radili pametnije i bolje od ostalih. Porazna je činjenica da Hajduk u zadnjih par sezona prodavao mladiće na pragu punoljetnosti poput Letice, Palaverse, Bradarića..., koji su odlazili nakon svega 20 - 30 odigranih službenih utakmica!? Takav nivo proizvodnje i prodaje ne bi uspijevali izdržati ni puno jači omladinski pogoni o Hajdukovog.

A da ih je mogao zadržati do njihove pune zrelosti, imalo bi zasigurno i rezultat, i momčad konkurentnu u europskim okvirima, na koncu i zaradili bi puno više. Dovoljno je baciti pogled na popis mladih igrača koji više nisu na Poljudu, golmani Karlo Letica i Ivo Grbić, stoperi Antonio Milić, Petar Bosančić i Lorenco Šimić, bočni igrači Dino Mikanović i Domagoj Bradarić, veznjaci Andrija Balić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Toma Bašić, Ante Palaversa, napadači Josip Maganjić, Tomislav KIš i Elvir Maloku... Dala bi se tu složiti i te kako zanimljiva momčad. Na žalost, većina ih je prerano napustila Poljud  kako bi popunila budžet i omogućila opstanak kluba, a da se nije moglo razmišljati o reinvestiranju u mlade igrače, nego se posezalo za instant rješenjima, stranim poluigračima koji su stizali bez odšteta...

I tako će zasigurno biti još neko vrijeme, Hajduk će biti prisiljen prodavati mlade igrače da bi pokrpao proračun, ali nakon godina grcanja u financijskim problemima, sada napokon dio zarade mogu ulagati u obnavljanje momčadi mladim igračima koji se sutra mogu preprodati, umjesto da i dalje dovode strance upitne kvalitete. Ne treba biti vrhunski manager ili sportski direktor i procijeniti je li bolje investirati u Bradarića, Dolčeka i Čolinu, ili u Memollu, Fomitschowa i Filipa. Možda to ranije zbog besparice nije bilo moguće, no danas je moguće, i zbog toga treba pozdraviti angažman Dolčeka i Čoline, kao i otkup ugovora Josipa Posavca, Stefana Simića, Antonija Jakoliša..

Naši partneri pišu
Message