Obavijesti

Sport

Komentari 53

Bolje milijun na računu nego nezadovoljni Zolja na terenu...

Bolje milijun na računu nego nezadovoljni Zolja na terenu...
1

Hajduk Ohandzi nudi znatno bolji ugovor, no daleko je to od ponude iz Kine koja mu osigurava budućnost. Navodno je riječ o oko 100.000 eura mjesečne plaće u naredne dvije godine, i zato Ohandza želi otići.

VIDEO

Ohandza nam je najjači adut za ostvarenje kupa, i zbog toga ga ne želimo prodati, poruka je koju su odbijanjem prve ponude iz Kine za svog najboljeg napadača Francka Ohandzu odaslali čelnici Hajduka.

No Kinezi su uporni, ali, što je još i važnije, uporan je i Ohandza, koji pod svaku cijenu želi otići. A to se najbolje vidjelo tijekom utakmice protiv Slaven Belupa, koju je Kamerunac odigrao ispod uobičajene razine, a na koncu je iznerviran još i udario protivničkog igrača bez lopte te zaradio crveni karton.

Saga oko budućnosti Francka Ohandze u Hajduku traje već jako dugo, predugo, od prošle zime kada je produžio ugovor za godinu dana. Kamerunac stalno ponavlja kako mu je u Hajduku lijepo, no u isto vrijeme njegov manager Oliver Koenig konstantno vrši pritisak na sportskog direktora Marija Branca, pogotovo je to eskaliralo nakon noćne posjete navijača nekolicini igrača, među kojima i Ohandzi, nakon poraza od Rudeša.

Ohandzi ugovor istječe na ljeto, no Kinezi ga žele odmah, i spremni su za to dobro i platiti. I Hajduku, i njemu. Navodno je riječ o oko 100,000 eura garantirane mjesečne plaće za dvogodišnji ugovor, dok bi odšteta iznosila 1,2 milijuna eura, od čega bi 30% prema ranijem ugovoru pripao kamerunskom napadaču. No kako se Ohandzi baš žuri otići, i tu sigurno ima prostora za ustupke. Naravno, u korist Hajduka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hajduk nije toliko nezadovoljan financijama, svjesni su da na ljeto za Ohandzu neće dobiti ništa, a ma koliko dobar bio, on im ne garantira ni plasman u finale, a kamo li osvajanje kupa. Ako uopće bude igrao polufinale protiv Lokomotive zbog kazne za crveni karton protiv Slaven Belupa, koju tek očekuje.

Previše je toga na kocki da bi Hajduk zadržao igrača koji je u mislima već otišao i broji milijune dolara, no muči ih što bi odlaskom Ohandze ostali bez napadača, praktično samo na Saidu i par neiskusnih mladića, barem dok se ne oporave Almeida i Futacs. A Kamerunac je bio Kopićev najjači adut, i njegova je želja bila da ga se zadrži do ljeta.  Naravno, muči čelnike Hajduka i odnos s navijačima, koji nakon odlaska Ercega neće tako lako primiti odlazak još jednoga važnoga igrača s kojim se i te kako računalo u pohodu na trofej, a tek su malo 'otoplili' odnose.

Kamo sreće da je ova ponuda stigla prije mjesec dana, Ohandza bi sigurno otišao, Branco bi na tržištu mogao pronaći adekvatnu zamjenu, a Kopić bi imao prilike uigrati momčad bez Ohandze. No Hajduk je do prošloga tjedna imao svega jednu ponudu za Ohandzu, i to ponudu koja je bila teška 300.000 eura, a ni njemu nije bila pretjerano zanimljiva.

Danas je to ipak druga priča, Ohandza u Hajduku zarađuje 15-ak tisuća eura mjesečno, a u Kini mu se smješi 100.000 eura mjesečno, i to u naredne dvije godine.

Kad se emocije ostave po strani, odluka i ne bi smjela biti toliko teška. Jer, s jedne strane vage stoji milijunska odšteta i pokušaj osvajanja kupa bez Ohandze, a s druge prazan džep i nezadovoljan Ohandza u postavi, a takav ne garantira ništa, a kamo li osvajanje kupa. Hajduk se našao u situaciji u kojoj baš i nema previše izbora, a sve zbog toga jer je pogreška napravljena davno prije, kada je Ohandza prvi put došao u poziciju ucjenjivati klub.

No sada je kasno plakati za prolivenim mlijekom. Prijelazni rok u Kini traje do srijede, ali po svemu sudeći cijela će se priča odviti i ranije, i to na način da će Hajduk na koncu ipak pustiti Ohandzu.Jer, bolje je imati milijun eura na računu, nego nezadovoljnog Ohandzu na terenu!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram