Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Bolji od Hodžića i Henriqueza' Dinamo želi iranskog 'Zlatana'

'Bolji od Hodžića i Henriqueza' Dinamo želi iranskog 'Zlatana'
1

Taremi je prvi strijelac iranske lige, prvi strijelac azijske Lige prvaka, ali i najbolji strijelac Irana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Upravo njega želi zagrebački Dinamo...

VIDEO

Čelnici Dinama u velikoj, pomalo iznenađujućoj tajnosti, rješavaju ljetni prijelazni rok. Modre su odaje za sada napustili Machado i Goncalo, Šitum je već praktički novi član Lech Poznana, a novi se klubovi traže mnogima.

No, u Maksimiru svakodnevno traže pojačanja za nadolazeću sezonu u kojoj Dinamo ponovo želi preuzeti primat u hrvatskom nogometu. A čini se, kako modri novog napadača traže u - Iranu!?

Mehdi Taremi nova je meta zagrebačkog Dinama. Riječ je o raspucanom napadaču iranskog prvaka Persepolisa, kluba kojeg vodi Branko Ivanković.

Mehdi Taremi je 24-godišnji napadač, reprezentativac Irana (19 nastupa, 10 golova) koji iza sebe ima nevjerojatnu sezonu. Naime, Taremi je u sezoni 2016/17. u 45 službenih nastupa postigao čak 30 golova, tome dodao još sedam asistencija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

VIDEO

Iranski izvori javljaju kako je ovog napadača modrima preporučio Branko Ivanković. Mehdi Taremi na svom stolu ima ponude iz njemačke lige, no čini se kako ga baš sadašnji trener "gura" u Dinamo. Mehdi Taremi u svojoj je karijeri odigrao 106 utakmica za Persepolis, a u tom razdoblju postigao 56 golova i upisao 18 asistencija. Statistika je doista briljantna, pa je moguće da Dinamo svoje redove osnaži i drugim Irancem. Prvi (Ali Karimi) do sada nije oduševio, već je proljeće odradio u Lokomotivi.

U cijeloj priči zanimljiva je (možda i ne mora biti) jedna stvar. Brigu o karijeri iranskog napadača vodi menadžerska agencija TTMIB Worldwide Management Network koja u svojoj "ergeli" i nema previše poznatih igrača. No, među njima se nalazi i bivša želja Dinama, argentinski lijevi bek - Alexis Soto. Slučajno ili ne, tko će znati.

Do Branka Ivankovića danas nismo uspjeli doći, no zato se za Goal javio Božidar Radošević. Vratar Persepolisa koji je dobro upoznat s kvalitetama potencijalnog napadača Dinama...

- Uh, njegov bi dolazak bio strašan potez Dinama. Mehdi Taremi je danas, uz napadača Rostova Sardara Azmouna, najveća nogometna zvijezda Irana. Nema dvojbe, on je pravi napadač, po meni bolji igrač od sadašnjih opcija Dinama - Hodžića i Henriqueza. I sigurno bi u dresu Dinama zabio 15-20 prvenstvenih golova - rekao je za Goal Božidar Radošević, pa nastavio:

- Kako bih ga opisao? On je uvijek na granici zaleđa, a stvarno je pravi golgeter. Uostalom, Taremi je prvi strijelac iranske lige, prvi strijelac azijske Lige prvaka, ali i najbolji strijelac Irana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. A Iran je već osigurao plasman u Rusiju. Mehdi Taremi je danas daleko najveća zvijezda iranskog nogometa, igrač koji zbog svoje popularnosti praktički ovdje ne smije ni izaći na ulicu. A znam da želi zaigrati u Europi.

Bivši vratar Hajduka nastavlja.

- Svaka čast Aliju Karimiju, ali kvalitetu njih dvojice nemojte ni pokušavati uspoređivati. Mehdi Taremi je dokazana klasa, igrač koji bi mogao zaigrati u puno većim europskim klubovima. Ima tek 24 godine, pravi je profesionalac i želi uspjeti u Europu. Mislim kako bi ovo bio dobar posao za obje strane, ovime bi profitirali i Dinamo i Taremi. Ali Karimi ni izbliza u Iranu nije igrao na takvoj razini - završio je Radošević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi