Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
58 komentara

Svi su zadovoljni! A 'vatreni' su se čuvali za važnije stvari...

Publika je mogla uživo pozdraviti Dalića, Modrića, Perišića..., četvorica su igrača prvi put u životu zaigrala za 'vatrene', Petković je zabio prvijenac... A Tunišanima nitko ne može oduzeti pobjedu nad svjetskim doprvakom

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
58 komentara

Fifa je nametnula da se mora igrati, iako nam uopće ne odgovara ta utakmica, otkrio je Zlatko Dalić uoči okupljanja.

Da bi dan nakon pobjede nad Walesom i jedne od samo dvije stvari koje su bile važne u ovoj akciji (druga je da se nitko ne ozlijedi) priznao:

- Tunis? Uopće ih nisam gledao! Što da sad kažem "Gledao sam, nezgodni su..." kad nisam.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sve vam je nakon toga jasno. Pa je i taj sasvim nevažan poraz Hrvatske od Tunisa 1-2 lako objašnjiv. I neće prouzročiti nikakvu dramu, ma čak ni neugodnost.

Pa zašto bi kad su u toj utakmici valjda svi završili zadovoljni!

Varaždin je dobio priliku na velikoj sceni čestitati Zlatku Daliću, pa u drugom poluvremenu i vidjeti Luku Modrića i Ivana Perišića. Da, njihov ih je Zlatko poslušao kad su počeli skandirati "Luka, Luka", poručujući mu da uvede kapetana u igru.

Zadovoljni su bili Dario Melnjak, Simon Sluga i Filip Benković, kasnije i Mijo Caktaš, koji su debitirali za Hrvatsku.

Zadovoljan je i Bruno Petković koji će Varaždin pamtiti kao mjesto kad je zabio svoj prvijenac za "vatrene". Pa i igrači poput Badelja koji su manje igrali u klubu ove sezone, a i Halilović, koji je na jučerašnji dan prije šest godina debitirao za A reprezentaciju, ali je prošlo više od tri godine otkako je odigrao zadnju.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

A najzadovoljniji su gosti. Pobijedili su svjetske doprvake i tu im slast nitko nikad neće moći oduzeti. I uopće se neće zamarati činjenicom da su "vatreni" bili motivirani kao kažnjenik pred streljačkim vodom.

Isprobao je Dalić igru s trojicom u obrani, nije bilo dobro. Vidio je neka nova rješenja u igračkom kadru, tu je bilo više sreće. Bio je to prvi poraz Hrvatske u Varaždinu i prvi od neke afričke selekcije.

Dok su Modrić, Perišić, Kramarić, Kovačić... (sa)čuvali snagu za nešto puno važnije: sutrašnji humanitarni teniski turnir na Šalati, s kojeg prihod ide djeci. Treba izdržati sedam sati na terenu...

Ma neka Dalić gubi sve te Perue, Tunise, prima golove od Jordana, broji sedam poraza za golu statistiku... Sve je to nevažno. Kad Hrvatska zaigra na Euru 2020. i možda opet dođe do visina kao u Rusiji, tko će se sjećati Tunisa? 

Samo Tunižani...

Naši partneri pišu
Message