Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bonačić: Sa svakim trenerom Dinama sam se znao svađati!

Bonačić: Sa svakim trenerom Dinama sam se znao svađati!
1

Na treninge smo išli iz rova, putovali brodom do Rijeke pa dalje na utakmice, a da Širić nije ožednio, utakmica s Dinamom iz 1996. još bi se igrala, priča Luka Bonačić, kojem će to biti 20. utakmica protiv Dinama

VIDEO

Dinamo je ipak svijet za sebe, a očekujem ga ozbiljnijeg, kompletnijeg i napaljenijeg, jer nam želi vratiti za poraz, priča Luka Bonačić (64).

Dinamo i Varaždin u petak otvaraju 18. kolo 1. HNL, nakon što su u 9. kolu Varaždinci slavili 1-0, samo nekoliko dana nakon što je Dinamo deklasirao Atalantu u Ligi prvaka 4-0. A Bonačiću će to biti 20. HNL okršaj s “plavima” na klupi 11 klubova! Ima šest pobjeda, dva remija i 11 poraza. Ima li ovaj Dinamo nedostatke?

Pokretanje videa...

Dinamovci adventska kućica 00:59

- Nema ekipe koji nama loših strana. Još davno moj profesor je rekao: “Osvojio si 99 od 100 bodova, zašto nisi mogao uzeti sto posto“. Uvijek se može bolje i ja ne prihvaćam maksimu “Važno je sudjelovati“ nego važno je sudjelovati i pobijediti - istaknuo je Bonačić.

Svoju je prvu utakmicu protiv Dinama kao trener vodio još ratne 1992. godine. Bio je trener Dubrovnika i u svojem debiju izgubio je 2-1.

- Stigli smo iz rova, blata, pod sirenama. Putovali smo brodom do Rijeke pa autobusom preko Gorskog kotara do Zagreba. To su priče za unuke. Znate da je bjesnio rat i trenirali smo u teškim uvjetima. Granata je pala i odnijela palmu na teren gdje smo trenirali - prisjeća se Bonačić.

Varaždin i Rijeka sastali se u osmini finala hrvatskog nogometnog kupa

Prvi je put pobijedio Dinamo 1994. godine. Kao trener Zadra svladao je “modre” 1-0. Pobjednički gol postigao je Ivica Raguž u 86. minuti.

- Ma kako se toga ne bih sjećao! Stanovi su bili prepuni. Moram reći da su prije igrači bili kudikamo skromniji i igrali su s više žara i želje - objasnio je Bonačić, koji pamti i dvije velike pobjede Varteksa nad Dinamom u sezoni 1995./1996., kada su krojači bili na korak do naslova. Kod kuće su ih svladali 2-0, a u Maksimiru u epskoj utakmici s 4-3.

- Da sudac Željko Širić nije ogladnio i ožednio možda bi se igralo i do danas! Morao je ići piškiti pa je zato završio utakmicu. U Varteksu smo imali sveto trojstvo: izvanrednu upravu na čelu s pokojnim Đelcom (Anđelko Herjavec, nap. ur.), izvanredne igrače i fantastičan stručni stožer. Uglavnom, nisu nam dali da osvojimo naslov prvaka. To je jedna rana koja me smeta i izaziva mi frustraciju kad sam ovdje. Trenirali smo na minus 14, trudili se pa onda mi daj što je moje - priča Bonačić, kojem je jako draga i pobjeda na Poljudu kad je u sezoni 1997./98. vodio Hajduk. “Bili” su u derbiju slavili 1-0.

Dinamovci na božićnom tulumu zablistali uz ljepše polovice...
Dinamovci na božićnom tulumu zablistali uz ljepše polovice...

- Pokojni Tomislav Ivić i ja imali smo debatu. Šjor Ivan je bio studiozan, a ja sam rekao da ćemo dobiti slučajno i tako je i bilo. Ladiću je ispala lopta i mali Vučko je zabio gol za pobjedu - ističe trener Varaždina.

Vodio je protiv Dinama i Pazinku, Neretvu, Osijek, Slaven Belupo, Hrvatski dragovoljac i Šibenik, a na drugoj su strani bili Vlatko Marković, Ilija Lončarević, Josip Kuže, Zlatko Kranjčar, Marijan Vlak, Velimir Zajec, Osvaldo Ardiles…

- Bio sam jedan od najmlađih trenera u ligi i učio sam kroz te utakmice. Sa svakim sam se porječkao! Nisu oni krivi, već moja narav. Kad sam bio mlađi kod mene je postojalo samo crno i bijelo - smije se Bonačić istaknuvši njih trojicu.

- Ćiro je fenomen od kojeg treneri mogu mnogo naučiti. Ima vrlo visoku emocijalnu inteligenciju. Kuže je bio vrlo talentiran i šteta što je prerano otišao, a jako cijenim Iliju Lončarevića s kojim sam mnogo razgovarao - zaključio je Bonačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu