Obavijesti

Sport

Komentari 37

Nizozemska sredila nemoćnu Austriju: Izborila drugu fazu Eura nakon čak 13 godina!

Nizozemska sredila nemoćnu Austriju: Izborila drugu fazu Eura nakon čak 13 godina!
16

Nizozemska je u drugom kolu Eura pobijedila Austriju 2-0 i osigurala prolazak u osminu finala. Heroj je bio Dumfries, koji je prvo izborio penal kojeg je realizirao Depay, a onda i zabio u završnici

Nogometna reprezentacija Nizozemske osigurala je plasman u osminu finala EP-a nakon što je u dvoboju 2. kola C skupine u četvrtak u Amsterdamu pobijedila Austriju sa 2-0. Golove za drugu pobjedu "Oranja" zabili su Memphis Depay (11-pen) i Denzel Dumfries (67).

Nizozemci su poveli iz penala u 11. minuti, kojeg je nepotrebno skrivio David Alaba. Najbolji austrijski igrač, koji je godinama standardni prvotimac Bayerna, a koji na ovom Euru igra na poziciji libera, na samom lijevom rubu 16-erca, ali unutar njega, nagazio je na nogu desnog braniča Dumfriesa, koji je pao na travnjak. Sudac je prvotno samo odmahnuo rukom, ali nakon provjere VAR-a Nizozemska dobila penal, kojeg je u pogodak pretvorio Memphis Depay. 

Euro 2020 - Group C - Netherlands v Austria

 Depay je u 40. minuti trebao povisiti vodstvo Nizozemske. Van Aanholt je uputio dugu loptu u kazneni prostor, a centarfor Weghorst ju je lijepo proslijedio Depayu na drugoj vratnici, no promašio je gol iz neposredne blizine. 

 Minutu kasnije van Aanholt je u 16-ercu poslužio Wijnalduma, čiji udarac sa 11 metara blokira austrijski branič Ulmer.

 U drugom poluvremenu prva šansa ukazala se u 61. minuti. Nakon kornera nizozemski branič Stefan de Vrij puca glavom, ali austrijski golman Bachmann odbija loptu, koje se dokopao De Ligt, a njegov udarac iz blizine blokira Gregoritsch. 

Euro 2020 - Group C - Netherlands v Austria

 Nizozemska je iz polukontre povećala vodstvo na 2-0 u 67. minuti. Memphis Depay je dao dobru loptu prazan u prostor koju je Donyell Malen prihvatio i uletio u 16-erac te poslužio Denzela Dumfriesa, koji neometan iz blizine trese mrežu. Malen je ušao u igru samo tri minute ranije.

 Od Austrijanaca nešto smo vidjeli tek u posljednjih deset minuta susreta. Prvo je u 81. minuti David Alaba pucao sa 20 metara, ali pored gola. A u 84. Saša Kalajdžić je ubacio u kazneni prostor, a Onisiwo iz blizine glavom puca ravno u vratara Stekelenburga.

Nizozemska se tako plasirala u drugi krug Eura nakon 13 godina. Euro u Francuskoj 2016. godine su propustili, a na Euru u Poljskoj i Ukrajini su bili posljednji u skupini. U Austriji i Švicarskoj 2008. godine su s velikim očekivanjima došli do četvrtfinala, ali tamo ih je izbacila Rusija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo, drugo kolo, skupina C 21:00 , Amsterdam
Nizozemska
Depay (P) 11', Dumfries 66'
2 : 0
Austrija
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice u Amsterdamu. Nizozemska je pobijedila 2-0 golovima Depaya i Dumfriesa te izborila osminu finala Eura. Europsko prvenstvo u Francuskoj su propustili, četiri godine ranije su bili posljednji u skupini pa im je tako posljednji plasman u drugu fazu Eura upisan onaj s Eura 2008. godine kada su ispali u četvrtfinalu od Rusije. 

86'

Povukla se Nizozemska nakon drugog gola, prepustila posjed Austrijancima koji se bore, pokušavaju do gola kako bi učinili završnicu neizvjesnom. No, ne ide im.

82'

Prva prilika Austrije nakon dugo vremena. I to sjajna prilika. Utakmica je u podmakloj fazi, Austrijanci moraju riskirati pa je Alaba preselio naprijed. Dobio je dobru loptu na 25 metara od gola, opalio lijevom nogom, ali to je fijuknulo pored lijeve stative!

74'

Nova izmjena kod Nizozemske. Rumeni De Roon je opet preorao teren, što se i vidi po boji njegova lica koje je promijenilo boju, a zamijenio ga je Gravenberch. 

70'

Posljednji pokušaj Fode da trgne svoju momčad. Umjesto Baumgartnera ušao je Lazaro...

Komentari 37