Sport

Komentari 8

Borna Rendulić postao je prvi Hrvat u NHL-u, ide u Colorado

Borna Rendulić postao je prvi Hrvat u NHL-u, ide u Colorado

Rođen je u Zagrebu, počeo je u Medveščaku, igra za reprezentaciju godinama, a prošle sezone igrao je u finskoj SM-liigi. Tek mu predstoji izboriti mjesto u momčadi

Borna Rendulić (22) postao je prvi hrvatski hokejaš u NHL-u! Naime, kako saznaje khl.hr, Borna je potpisao za Colorado Avalanche. Renduliću tek predstoji izboriti mjesto u momčadi koja je ovu sezonu završila ispadanjem u četvrtfinalu svoje konferencije.

- Ovo je ostvarenje moga sna, ali samo njegov prvi dio. Znam za to već neko vrijeme, godinama komuniciram s NHL agentima koji me prate po utakmicama i uvijek sam vjerovao da će taj trenutak doći. Kada mi je agent rekao da postoji mogućnost odlaska u NHL momčad, nisam puno dvojio. Bio sam presretan! Sada me očekuje teško i naporno ljeto, treniranje s osobnim trenerom jer mi je cilj ući u momčad i igrati najbolju hokejašku ligu na svijetu, a ne biti samo prolaznik - rekao je sjajni napadač koji će najvjerojatnije otići u AHL filijalu, ako ne izbori mjesto u nekoj od linija. 

Borna je rođen u Zagrebu, karijeru je počeo u Medveščaku, igra za reprezentaciju, već godinama, a prošle sezone igrao je u finskoj SM-liigi.

Hrvatski hokej krupnim koracima grabi naprijed. Osim Borne, "medvjedi" su ušli u KHL, a i reprezentacija je ostvarila značajan napredak proteklih godina.

Najčitaniji članci