Obavijesti

Sport

Komentari 115

Boysi zapalili svijeće: 'Stadioni su prazni zbog vas, a ne nas'

Boysi zapalili svijeće: 'Stadioni su prazni zbog vas, a ne nas'
6

Kako su i najavili Bad Blue Boysi su se za vrijeme utakmice 26. kola HNL-a između Dinama i Zadra okupili ispod zapadne tribine te su zapalili svijeće za spas 'modrih'

VIDEO

Pozivamo sve naše pripadnike kao i sve ostale navijače Dinama da u petak, 13. travnja u 17 sati dođu ispod zapadne tribine kod spomenika palim pripadnicima Bad Blue Boys-a u domovinskom ratu i zapale svijeću za spas našeg kluba i hrvatskog nogometa, objavili su u četvrtak u službenom priopćenju Bad Blue Boysi najavivši time današnju utakmicu 26. kola između Dinama i Zadra.

Odlukom disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića Dinamo spomenutu utakmicu igra pred praznim tribinama. Zbog toga su najvjerniji navijači 'modrih' pojavili ispod zapadne tribine maksimirskog stadiona gdje su zapalili svijeće nakon čega su razvili transparente 'Stadioni su prazni zbog vas, a ne nas' i 'Uzalud vam zabrane, laži i obmane kad se bojite istine', a sve je popraćeno glasnim navijanjem.

Njihova poruka je više nego jasna. Za prazne tribine i katastrofalno stanje u nogometu krive čelne ljude Dinama i HNS-a, a ne navijače. Dio navijača je s transparentom otišao i pred zgradu HNS-a a nakon desetak minuta skandiranja protiv Markovićeve utvrde razišli su se.

Boys redaru prijetio nožem

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Direktor Miljenko Sakoman dobio je izvještaj jednog od voditelja sektora da kada su se  boysi okupili između sjevera i zapada jedan maskirani huligan je nožem išao na redara i tražio da ga pusti.

Za vrijeme utakmice je ispod zapada došlo 80 navijača i jedan mu je zaprijetio nožem da se makne i on se maknuo. Ubrzo je došla policija i spriječila mogući incident.

Zaštitar je bio s unutarnje strane ograde, a boysi s vanjske i prijetili nožem da im otvori i pusti ih. dakle, nisu mu mogli nauditi. Policija provodi istragu.

"Zvuči li ovakav scenarij kao želja uspješnog kluba?"

Iz Dinama su se povodom depresivne proslave sedmog uzastopnog naslova pred praznim tribinama osvrnuli službenim priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

Odluka disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića da se za gledatelje zatvori utakmica Dinama i Zadra od strane pojedinih grupacija koje se kunu u sveto ime Dinamo interpretirana je kao još jedan od poteza usmjerenih skretanju pozornosti s pravih problema hrvatskog nogometa.

Teorije zavjere uistinu nisu nivo ovako velikoga kluba kao što je GNK Dinamo i potpuno je deplasirano uopće ih komentirati, Ipak, ovim putem još jednom želimo upozoriti kako se ovakvom demagogijom zamjenjuju teze uz potpuni izostanak zdrave logike. Trenutačno je jedan od glavnih problema hrvatskoga nogometa upravo – huliganizam.

I to ne samo vezan uz GNK Dinamo, već i uz brojne druge hrvatske klubove, pa čak i našu reprezentaciju, čiji se „navijači“ izjašnjavaju kroz govore mržnje, rasizam, nacionalizam i nerede na stadionima.

Utakmica bez gledatelja nije san nijednoga kluba, pa tako ni Dinama. No, Dinamo također ne može pobjeći od realnosti. Ne može pobjeći od činjenice da već godinama diljem Europe isti ti „navijači“ sramote klub, grad i državu iz koje dolaze, a Dinamo u čiju se ljubav kunu plaća stotine tisuća eura kazne. Dinamo je ove godine već četiri puta novčano kažnjavan zbog pirotehnike, te huliganskog i rasističkog ponašanja na stadionima. Bilo je samo pitanje trenutka kada će se disciplinski sudac odlučiti za, za svaki nogometni klub najtežu kaznu – utakmicu bez gledatelja.

Kao i obično, Dinamo i njegovi pravi navijači koji vole klub i koji su se danas htjeli zajedno s igračima veseliti zbog još jednog naslova, zbog sramotnog i huliganskog ponašanja manjine neće moći pljeskom pozdraviti prvake.

Recite vi nama, zvuči li taj scenarij ikome kao želja bilo kojeg uspješnog kluba?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru