Obavijesti

Sport

Komentari 63

Božić na prvom mjestu znači i naslov, osim ako ste Liverpool

Božić na prvom mjestu znači i naslov, osim ako ste Liverpool
5

Manchester City u četvrtak u tradicinalnom "Boxing Dayu" dočekuje prvu momčad lige, Liverpool. 'Redsi' ne mogu do titule kad Božić dočekaju na vodećoj poziciji...

VIDEO

Premiership je u zadnje četiri sezone osvajala momčad koja je dočekala Božić na vodećem mjestu. No posljednja momčad koja nije osvojila naslov, iako je na Božić bila vodeća, je Liverpool i to u sezoni 2008/2009. 

Zapravo, ako pitate navijače s Anfielda što žele za Božić, većina će reći: "Sve, samo ne prvo mjesto". 

Liverpool je propustio osvojiti titulu u zadnja tri slučaja kad je dočekao Božić na vodećem mjestu u Premiershipu (1990/1991, 1996/1997, 2008/2009). 

"Redsi" u četvrtak igraju u gostima kod Manchester Cityja. Bit će to dvoboj prvoplasirane momčadi (Liverpool) i Cityja koji drži treće mjesto u Premiershipu. Tradicionalni "Boxing Day" osim derbija Cityja i Liverpoola donosi nam i utakmice Hulla i Uniteda, Chelsea dočekuje Swansea City, a Arsenal gostuje kod West Hama...

No sve će oči biti uprte na Etihad. Liverpool bi pobjedom protiv Cityja istaknuo kandidaturu za naslov prvaka. Posljednje tri utakmice između Manchester Cityja i Liverpoola završile su 2-2. City je dobio svih osam domaćih utakmica ove sezone zabivši 35 golova.

Liverpool nade polaže u čudesnog Luisa Suareza koji briljira otkako se vratio na travnjak. Urugvajac je zabio 19 golova u 12 odigranih utakmica. 

- Ovo je šansa da moji igrači pokažu što mogu. Znamo da nas čeka teško gostovanje, City još nije izgubio kod kuće, ali bili smo bolji od njih dvaput prošle sezone i zbog pogrešaka izvukli samo dva boda. Želimo naslov, nitko nam ne može zabraniti da sanjamo - rekao je menadžer Liverpoola, Brendan Rodgers.

Mogu li Redsi do naslova koji sanjaju više od 20 godina?

Premiership, "Boxing Day", četvrtak:

  • Hull City - Manchester United
  • Aston Villa - Crystal Palace
  • Cardiff City - Southampton
  • Chelsea - Swansea City
  • Everton - Sunderland
  • Newcastle - Stoke City
  • Norwich City - Fulham
  • Tottenham - WBA
  • West Ham - Arsenal
  • Manchester City - Liverpool
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani