Obavijesti

Sport

Komentari 57

Branio za Vatrene i Dinamo, a sada odlazi raditi u Njemačku

Branio za Vatrene i Dinamo, a sada odlazi raditi u Njemačku
1

Da postoji uporište da će 2020. se ovdje nešto pozitivno dogoditi, pa hajde, stisnut ćemo se i dotad pregurati taj period, pa će biti bolje. Ma, imam 'filing' da do 2100. neće biti bolje, rekao nam je Tomislav Vranjić

VIDEO

Cibalia se teškom mukom spasila ispadanja iz HNL-a i u Vinkovcima je zavladao osjećaj sreće, poslije gotovo godinu dana nakon što su se uspjeli kroz Drugu ligu vratiti u Prvu. 

Budući da je klub cijelu sezonu jedva spajao kraj s krajem, situacija je prilično nezavidna i prvi je svoj odlazak iz kluba najavio trener golmana, Tomislav Vranjić (33).

VIDEO

'Stalno smo na rubu, želim napraviti iskorak'

Dobro poznato HNL ime, bivši golman Cibalije, Intera, Dinama i Varteksa te bivši mladi hrvatski reprezentativac odlučio je otići.

Ne samo iz kluba i svojih Vinkovaca, nego i iz Hrvatske!

- Cijela situacija u klubu, gradu i ovoj sredini ne ide u pozitivnom smjeru. Priča se o stranim ulagačima, ali nikako da se nešto konkretno dogodi. Nije teško pogoditi da još jedan period neće biti silno bolje. Klub teško funkcionira, živimo na rubu i to se sve prenosi na nas zaposlenike. Mi nismo bili gladni ni za vrijeme rata, daleko od toga da je egzistencija ugrožena. Želim pokušati napraviti iskorak, u nogometu to kod nas nije moguće. Kako se kaže, mala bara, puno krokodila - počinje Vranjić pa nastavlja:

- Idemo 'mravljim' koracima naprijed, to je tako već dugo godina. Stalno živimo na nekom rubu. To je puko preživljavanje iz godine u godinu. Pa, hoćemo li dobiti licencu, hoće li nas neko tužiti... Atmosfera vječitog spašavanja sa zvukom sirene, tako bih to opisao. Tu se ne može kvalitetno raditi i postići ciljeve koji bi bili zadovoljavajući za pojedinca koji želi nešto više.

'Ostao bih ovdje da znam da će biti bolje. A neće ni za 100 godina'

U Njemačkoj vidi priliku za bolju životnu perspektivu. Za sobom vodi i svoju obitelj.

- Supruga mi je nezaposlena. Ona je učiteljica i ima osam godina radnog staža i to po zamjenama. Predaje sve osim onog što je završila i radi za minimalac! Da postoji uporište da će 2020. se ovdje nešto pozitivno dogoditi, pa hajde, stisnut ćemo se i dotad pregurati taj period, pa će biti bolje. Ma, imam 'filing' da do 2100. neće biti bolje! - rekao nam je Vranjić pa nastavio:

- Idemo u Berlin. Supruga će tamo dobiti posao, a i ja ću nešto raditi. Valjda sam i ja za nešto sposoban! Imat ću '100 opcija', tamo se barem može raditi. Ipak, kakav god posao imao, sport i nogomet mi ostaju glavne zanimacije. Ne bih se začahurio ovdje, male su mogućnosti za bilo kakve varijacije na temu. Tema je zadana i puno ne talasaj, to me ne zadovoljava. Ovdje sam izgubio profesionalni motiv, atmosfera je linča, propadanja... - govori Tomislav.

'Kod nas je profesionalizam gurnut u drugi plan'

U 14 godina karijere branio je u Hrvatskoj, Kazahstanu, Iranu te na Cipru. Dobro je naučio što je nogometni profesionalizam i kako stabilan klub treba funkcionirati.

Baš to nedostaje Cibaliji i u takvim uvjetima ne može se stvoriti uporište za iskorak.

- Dogodio se taj 'boom' s Bartolovićem na klupi, svi su nas otpisali. Sad smo se čak i sami skoro bili otpisali, pa smo se spasili sve na inat i atmosferu koje u drugim klubovima nisu primarne. Primarno je biti profesionalac i imati uvjete da se to provodi, a kod nas je to gurnuto u drugi plan. Mi smo profesionalci, ali kod nas je uvijek - ajmo ovo izgurati, ajmo ih sada stizati, ajmo izdržati još ovaj period... Svaki igrač gleda da nađe neku bolju sredinu, to je i u većini drugih klubova tako, ali Slavonija je posebno pogođena. Naš predsjednik Gagro pokazao je strašnu borbu i volju, ali on to praktički drži sam. Jedan čovjek ne može voditi sam klub, osim ako nije milijarder - smatra Vranjić pa nastavlja:

- Mi svako malo moramo razmišljati hoće li klub postojati ili ne, a gdje još da pogađamo hoće li Cibalia opstati u ligi. Nezahvalno je o tome i pričati, mi uvijek imamo nekakav inat i atmosferu, nađe se nekakav konsenzus između svih da to funkcionira. Dugo godina se hoda po rubu, jednom ćemo se spotaknuti, vječito smo na rubu. Izazivamo nesreću, a jednom će i ona doći - iskren je bivši golman za kraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica