Obavijesti

Sport

Komentari 1

Branko Ivanković: Idem na Poljud po prvu pobjedu

Branko Ivanković: Idem na Poljud po prvu pobjedu
1

Trener Dinama Branko Ivanković na Poljudu nikad nije slavio. Ni kao trener Varteksa, ni s Rijekom, a ni s Dinamom

VIDEO

Samo 72 sata nakon veličanstvene pobjede u Amsterdamu Dinamo ide na Poljud. I dok iz “plavih” salona još nije izišla euforija, a Ivankovića od čestitki boli ruka, na Poljudu je situacija obrnuta i poraz bi Krešiću “poklonio” kartu za Marbellu, gdje Hajdukov trener ima kuću. Jednosmjernu.
- Znam da su u teškoj situaciji i da nije ugodno što za nama zaostaju 11 bodova. Svjesni smo njihovih problema. Tu ne mogu ništa, potpisujem samo pobjedu, nema nikakve B varijante - kaže Ivanković. Po pobjedu će krenuti bez ozlijeđenih Schildenfelda i Balabana, suspendiranog Šokote, a nastup amsterdamskog heroja Mandžukića pod velikim je upitnikom.
- Jako velikim. Ima problema s mišićem i o njegovu nastupu odlučit ću prije početka - kaže Ivanković. Trener Dinama, uspoređujući situacije u oba kluba, prisjetio se derbija prije dvije godine u Zagrebu.
- Hajduk je stigao nakon što je od Debrecena dobio osam komada, Dinamo je bio veliki favorit. A Hajduk je odigrao odlično, bio bolja momčad. Dinamo je spasila sreća, Kranjčar je pogodio prečku - kaže Ivanković. Prije otprilike godinu dana iz Splita su tvrdili da je u Dinamovu lancu najslabija karika upravo trener Ivanković. U međuvremenu, na splitskoj adresi promijenjena su dva trenera (Vulić, Pudar) i predsjednik Grgić, a Tanac još uvijek plaću zarađuje kao prvi Dinamov strateg.
- Osjećam moralnu satisfakciju, ali najveća su ipak moji rezultati - rekao je Ivanković. Hajduk je u sezonu ušao izrazito ambiciozno, no još je brže iz nje izašao. Oprostili su se od Europe, za Dinamom zaostaju 11 bodova. Spas? Pobjeda u derbiju.

'PLAVI' BJEŽE 'BILIMA' 67 BODOVA!
Ako je Dinamo mogao svladati Varteks, sigurno može i Hajduk. Ali riječ “derbi” u slučaju nedjeljnog dvoboja rabimo samo po inerciji. Od početka Hajdukove krize i Dinamova zlatnog razdoblja u ljeto 2005. nastala je golema razlika u uspješnosti naša dva najpopularnija kluba. Sastavimo li jedinstvenu ljestvicu od početka sezone 2005/06., Dinamo bi bio na čelu sa 195 bodova, a Hajduk bi imao 128. U prošlih 75 ligaških utakmica “modri” su skupili nevjerojatnih 67 bodova više od Splićana. (gh)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića