Obavijesti

Sport

Komentari 19

Branku Ivankoviću prva pobjeda na Poljudu

Branku Ivankoviću prva pobjeda na Poljudu
8

Hajduk opet nije uspio. Dinamo je još jednom bio bolji u najvećem hrvatskom derbiju i na Poljudu ubilježio desetu ovosezonsku pobjedu

VIDEO

U zadnjih osam derbija Hajduk je protiv Dinama pobijedio samo jednom. I u prvom ovogodišnjem derbiju dva najveća hrvatska kluba 'bijeli' nisu uspjeli zaustaviti 'modre'. Igrači Dinama slavili su na koncu 2-1 i svom treneru Branku Ivankoviću podarili prvu pobjedu na Poljudu u karijeri.
Gosti iz Zagreba bolje su započeli utakmicu, pritisnuli obranu Hajduka s nekoliko dobrih kombinacija, a već u 10. minuti pao je i prvi gol. Akciju je započeo amsterdamski junak Dinama Mario Mandžukić i u šesnaestercu nabacio na Luku Modrića. Prvi udarac golman Hajduka Balić uspio je obraniti, ali kapetan Dinama ipak se bolje snašao i pored Balića i Sablića loptu ugurao u mrežu.
Hajduk je potom zaigrao nešto angažiranije i iz nekoliko poluprilika zaprijetio golmanu 'modrih' Kochu, no izuzmemo li dva žuta kartona (Kalinić, Hrgović) bez opipljivog rezultata.
Dinamo je furiozno otvorio drugo poluvrijeme. U manje od deset minuta hrvatski prvak imao je dvije stopostotne šanse. Kod prve se spetljao Josip Tadić, a nekoliko trenutaka kasnije Modrić je s metra udaljenosti promašio gol.
Hajduk je konačno odgovorio u 60. minuti - Andrić je nakon izvedenog korner silovito pucao, lopta se odbila do Kalinića, no napadač 'bijelih' pogađa stativu.
Dvadeset minuta prije kraja dvoboja u strijelce se upisao i Mandžukić. Modrić je napamet iz vlastite polovice ispucao loptu na drugu stranu terena, kapetan Hajduka Hrgović i golman potpuno su krivo procijenili let lopte, a Mario Mandžukić glavom je pogodio za 2-0 s vrha kaznenog prostora.
Osam minuta kasnije nakratko se probudila nada kod domaćina. Florin Cernat odlično je proigrao Kalinića, koji prolazi Kocha i smanjuje na 1-2.
Do kraja utakmice, međutim, više nije bilo promjene rezultata. Dinamo je tako ubilježio desetu ovosezonsku pobjedu i bodovni konto povećao na 30 bodova, dok je Hajduk nakon Rijeke i Šibenika pretrpio treći uzastopni poraz.

BRANKO IVANKOVIĆ:
Najvažnija su tri boda. Imali smo težak tjedan. Oduševljen sam svojim igračima, koji su napravili sjajnu seriju. Rijeka, Ajax, Hajduk... Moji igrači bili su puni samopouzdanja, zabili su brzo gol i zasluženo pobijedili.

SERGIJE KREŠIĆ:
Rezultat se ne može promijenti, no žao mi je što smo primili golove iz situacija koje nisu bile šanse, a Dinamo čak nije iskoristio one prave šanse. Vidljiv je određeni pomak u igri, no nedostajalo nam je više sreće. Kad momčad kao Hajduk doživi poraz nema opravdanja. Čestitam protivniku, a mi se moramo okrenuti sebi i našim problemima. Moramo se koncentrirati na rad, neprekidan rad da se popravimo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba