Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Bravo, Dina! Preplivala četvrti maraton od sedam najvećih...

Dina Levačić preplivala je u ponedjeljak kanal u Tsugaru u Japanu između otoka Honshua i Hokkaida i tim, svojim četvrtim maratonom, postala tek 67. osoba kojoj je to pošlo za rukom

Foto: Privatni album
12 komentara

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić (23), članica Kluba daljinskoga plivanja Split, preplivala je kanal Tsugaru u Japanu koji se nalazi između otoka Honshua i Hokkaida i spaja Japansko more i Tihi ocean, izvijestio je u ponedjeljak ujutro njezin stožer koji je prati u Japanu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dina Levačić startala je u ponoć po lokalnom japanskom vremenu, a do Hokkaida preplivala je gotovo 31 kilometar za sedam sati, 13 minuta i 15 sekunda, navodi se u izvješću njezina stožera dostavljenoga Hini u Splitu.

Dina je tako postala tek 67. osoba koja je preplivala kanal Tsugaru. Ovim preplivavanjem ostvarila je četvrti maraton od ukupno velikih sedam.

Do sada je, naime, preplivala kanal Catalina, La Manche, kanal Molokai i Tsugaru, a ostali su joj za preplivati Sjeverni kanal (Irska-Škotska), Gibraltarski tjesnac i Cookov kanal (Novi Zeland).

Nakon svog četvrtog maratona, Dina je prokomentirala prepreke koje su joj se našle na putu.

- Kanal se pokazao zahtjevan kao što je i najavljeno. Na samom početku, prvih par sati su bili umjereni valovi, a kada smo izašli na otvorenije more, postali su veći i neugodniji - rekla je Dina pa pohvalila i kapetana broda. 

- Kapetan je brod namještao tako da pokuša mene zakloniti od valova, da mi bude što lakše plivati, tako da je i on odradio svoj dio posla.

Dina je ovaj podvig posvetila "svome Diksiju i svim životinjama koje još uvijek čekaju topli dom".

(eg)

 

Dina je krenula u duboku noć. Sretno, Dina! #pevec #hep #viseodstruje #ina #dokazanonajbolja #croatiafulloflife #mazdaautomobilia #mallofsplit #dinalevacicswim #oceans7 #tsugaruchannel

Objavljuje Dina LevačićNedjelja, 18. kolovoza 2019.

 

Pet sati plivanja je iza Dine. Valovi su puno viši od očekivanog uz promjenu vjetra na sjeveroistok. Dina pliva sa svim srcem svojim, prkoseći valu i vjetru 🙂.

Objavljuje Dina LevačićNedjelja, 18. kolovoza 2019.

 

 

Objavljuje Dina Levačić u Nedjelja, 18. kolovoza 2019.

 

 

Objavljuje Dina Levačić u Nedjelja, 18. kolovoza 2019.

 

Tsugaru Channel 🇯🇵✔️ 7:13:15 ⏱️ 4 down 3 to go 😁 Za mog Diksija i sve životinje koje čekaju svoj dom 🐱🐶💙 #pevec #hep...

Objavljuje Dina LevačićNedjelja, 18. kolovoza 2019.
Naši partneri pišu
Message