Obavijesti

Sport

Komentari 1

Bravo! Kadetkinja Ana Puljiz osvojila je srebro na SP-u...

Bravo! Kadetkinja Ana Puljiz osvojila je srebro na SP-u...
1

Emocije su nam podijeljene. Jako sam ponosan na cijelu sezonu, a pogotovo jer smo ostvarili glavni cilj - uzeti svjetsku medalju, rekao je Anini trener Dragan Crnkov...

 Hrvatska judašica Ana Viktorija Puljiz osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 48 kilograma na Svjetskom kadetskom prvenstvu u kazahstanskoj Astani, a ovom medaljom Puljiz je kompletirala sve velike medalje za ovu kadetsku sezonu.

Puljiz je u finalu izgubila Japanke Hikari Yoshioke ipponom nakon minute i 22 sekunde borbe.

- Emocije su nam podijeljene. Jako sam ponosan na cijelu sezonu, a pogotovo jer smo ostvarili glavni cilj - uzeti svjetsku medalju. Malo sam razočaran finalom jer smo na pripremama u Japanu uvježbavali točno te tranzicije iz stojećeg stava u parter, da nam se na SP-u ne bi dogodilo ovo. Međutim, jako smo ponosni, zadovoljni ovom velikom medaljom i idemo dalje uz nove ciljeve prema seniorskom judu te ih idemo ostvariti - kazao je trener Dragan Crnov nakon velikog uspjeha u Kazahstanu.

Ždrijeb svjetskog prvenstva Puljiz je u prvom kolu dodijelio bivšu kadetsku svjetsku i europsku broncu, Talijanku Carlottu Avanzato. Viktorija i Avanzato do sada su se susrele tri puta – dva put je slavila talijanska predstavnica, a jednom Puljiz. Izjednačena borba bez poentiranja obje natjecateljice ušla je u golden score, u kojem se Puljiz taktički bolje snašla te nakon 43 sekunde odnijela pobjedu.

U osmini finala atraktivnim ipponom minutu i 16 sekundi prije isteka vremena svladala je slovensku predstavnicu Dianu Sterman. Veće probleme Viktoriji nije stvorila ni mađarska predstavnica Anna Kriza u ogledu četvrtzavršnice, a u polufinalu je ipponom za minutu i pol slavila protiv turske reprezentativke Buketnur Karabulut.

Puljiz je tako europskoj bronci i zlatu s Europskog olimpijskog festivala mladih pridodala i naslov svjetske kadetske viceprvakinje. Viktorijine uspjehe u protekle tri godine jednostavno je preteško za nabrojati, no ovom je medaljom kompletirala svoju riznicu medalja s velikih natjecanja u kadetskom uzrastu. Puljiz i njen trener Dragan Crnov tako su osvojili prvu, dugo željenu svjetsku medalju, a sada je na redu juniorski (U21) staž, u kojem Viktorija već ima europsko srebro.

Ovogodišnje svjetsko prvenstvo za kadetski (U18) uzrast u glavnom je gradu Kazahstana okupilo 463 judoke iz 61 države. (zb)