Obavijesti

Sport

Komentari 10

Bravo, klinci: Mladi hrvatski rukometaši osvojili zlato

Bravo, klinci: Mladi hrvatski rukometaši osvojili zlato
1

U finalu u Bakuu igrači koje vodi Nino Marković pobijedili su Njemačku s 29-28. Ni nakon teške polufinalne utakmice s Danskom, koja je pala tek nakon izvođenja sedmeraca, naši su mladići opet pokazali hladnu glavu u završnici

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija koju na Europskom olimpijskom festivalu mladih čine mlađi kadeti kući se vraća sa zlatnom medaljom!

U finalu u Bakuu igrači koje vodi Nino Marković pobijedili su Njemačku s 29-28. Ni nakon teške polufinalne utakmice s Danskom, koja je pala tek nakon izvođenja sedmeraca, naši su mladići opet pokazali vruće srce i hladnu glavu u završnici, pogotovo početkom drugom dijela kada su Nijemci izgledali najopasnije.

Hrvatska je u 25. minuti povela s najvećih 14-9, ali uslijedile su minute krize, pa je Njemačka 15 minuta kasnije preokrenula na 20-17. Nakon minute odmora i promjene vratara radimo preokret, za osam minuta izjednačujemo na 22-22, a onda i vraćamo vodstvo. Tu smo počeli lomiti protivnike koji su nakon +4 tri minute prije kraja samo ublažili konačan poraz.

Četvrto zlato

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatsku je predvodio Fabijan Grubišić s osam golova, s 39 i najbolji strijelac turnira, a četiri su dali Rok Malin, Matej Svržnjak i David Štrković.

- Prvo bih čestitao svim igračima, stručnom stožeru i onima koji nisu s nama, znači svima koji su sudjelovali u ovom pothvatu. Ovo je izuzetan rezultat za ovu generaciju koja tek počinje. Odigrali su pet izuzetno jakih utakmica što će im u konačnici jako koristiti. Sve su utakmice bile jako neizvjesne, u nekim utakmicama smo gubili, ali smo se uvijek vraćali. Dečki su pokazali određeni karakter i mogu pohvaliti zajedništvo, tim i vjeru u sebe - rekao je izbornik Marković koji je potpisao prvo zlato hrvatskih rukometaša sa EYOF-a nakon dvije bronce.

Ovo je četvrta zlatna medalja hrvatskih sportaša u Bakuu (dva plivača Franka Grgića i po jedno judašice Ane Viktorije Puljiz) uz srebro džudašice Katarine Krišto, koja će nositi zastavu na zatvaranju, s kojima je Hrvatska zauzela 13. mjesto na ljestvici osvajačica medalja u konkurenciji 50 država.

Zlatni kadeti:

Dominik Kuzmanović - Dugo Selo
Matej Mandić - Izviđač
Fabijan Grubišić - Dugo Selo
Zlatko Raužan - Dugo Selo
Ivan Barbić - Senj
Mislav Obradović - Bjelovar
Marin Lisac - Dubrava
Adam Šalić - PPD Zagreb
Jakov Neralić - PPD Zagreb
Matej Svržnjak - PPD Zagreb
Mislav Trninić - PPD Zagreb
Mario Zakić - Moslavina
Rok Malin - Sisak
David Štrković - PPD Zagreb
Matija Car - Mornar-Crikvenica

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener